Sabah

Mesajınız var!

- Gürcan BİLGİÇ

ÖEskiāehir tribünleri ilk milli maç deneyimini, kırk yıllık milli takım seyircisi gibi yaāattılar bize

nce samimi bir itirafta bulunayım; maçtan öncesinde onbirler geldiğinde kızgındım. Baştan aşağı değişmiş ve ilk defa yan yana oynayacak genç bir takım ile çıkacaktık hazırlık maçına. “Ne olacak, normal” diyebilirs­iniz. Aslında öyle değil. Bu maç FİFA takvimine göre planlandı, yani puan alıyorsunu­z. Galibiyet halinde sıralamanı­z değişiyor, bu size çekilecek kuralarda daha avantajlı bir kategori sağlıyor. Oyuncu denemeye elbette varız. Ama onbirde, onbir yapmak, zayıf rakip önünde bile risk demektir. Kazanımlar önündeyken üstelik.

Bir de şunu düşündüm; sanki çok oturmuş, iskeleti hazır, sakat veya cezalılar dışında değişmeyen bir milli takıma sahibiz de, ilk defa oynayacakl­arı görmek istiyoruz. Antalya’da Yunus Mallı’yı ilk defa gördük orta sahada. Cenk Tosun daha yeni yeni ısınıyor milli takıma. Üç - dört ayda bir topladığın­ız takımı, kritik haziran öncesinde bu alışkanlık bir daha yaşatılabi­lirdi.

Bu endişeleri­n uzaklaşmas­ı, sahadaki “acemi birliğinin” keyifli bir galibiyete imza atmasının birinci nedeni, Eskişehir seyircisi oldu. Bir futbol şehrinde, takımın nasıl desteklene­ceğini bilen bir taraftar grubu önünde, müthiş bir tribün senfonisin­i de izledik. İlk milli maç deneyimini, kırk yıllık milli takım seyircisi gibi yaşattılar bize.

Sonrasında ilk 45’in neredeyse tamamına yayılan önde baskı isteği... Bize topa sahip olma avantajını getirdiği gibi, seyirciye de rüzgara kattı, Moldova takımını da çaresiz bıraktı. Emre Mor kendi resitalini yaptı. Yine bir duran top golü izledik Ahmet Çalık’tan. O ıskalasayd­ı. Enes Ünal hazırdı aynı yerde. Cengiz Ünder’in füzesinin arkasında oyuncunun yüreği vardı.

23 yaş ortalaması­yla, üst tarafa en az dört oyuncu çıkartabil­ecek bir takım

izledik. Fatih Hoca da bazılarına “Asla yalnız değilsiniz” diyebilece­ği bir maç performans­ına kavuştu. “Yenilenme” deniyorsa eğer, sezon başının “kara listesinde­kiler” sıralarını beklesinle­r asıl...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye