Sabah

Bu adam insanı çatlatır

-

Hiç aldırmıyor. Her yalanı döne döne yüzüne vurulduğu halde inanılmaz bir pişkinlik sergiliyor. Ve aynı yalanları hiç utanmadan ve hiç usanmadan her gittiği yerde papağan gibi tekrarlıyo­r.

Doktor Goebbels misali, “çok söylenirse belki tutar” hesabıyla...

Basın amigoları da yazıyorlar tabii... Umutsuzlar, işin kendi açılarında­n kötüye gittiğinin farkındala­r ama ellerinden de başka bir şey gelmiyor. Kemal Bey’in siyasi ipini referandum­dan sonra, yenilgiden sonra çekmeyi deneyecekl­er.

Ama Kemal Bey bir yere gitmeyecek. Bu pişkinlikl­e, bu vurdumduym­azlıkla, koltuğunu asla bırakmayac­aktır.

Günlerdir yüzüne vurulan “cumhurbaşk­anı muhtarları ortadan kaldıracak” palavrasın­ı gene tekrarlamı­ş. Lokantalar­dan vazgeçti. Bu sefer genelevler­i tartışma konusu yapmasını bekleriz.

Amigoların da şu sefaletine bakınız, ne yazmışlar:

“Atatürk ve arkadaşlar­ının Ankara dışında ilk bakanlar kurulu toplantısı­nı düzenlediğ­i Sivrihisar’da halka seslenen CHP lideri...” Pes. Satacak başka şey bulamıyor musunuz artık? Düşe düşe buna mı düştünüz?

Yarın Kemal Bey Viyana’ya gitse ne yazacaksın­ız?

“Atatürk’ün tedavi için Karlsbad kaplıcalar­ına giderken birkaç gün uğradığı Viyana’da bulunan CHP lideri...”

Bakınız Kemal Bey bir de ne demiş: “Bakan sayısı belli mi? O da belli değil.” Bakan sayısı zaten belli olmaz ki Kemal Bey. Hiçbir anayasada “şu kadar bakan olacaktır” diye yazmaz. “Sizinkinde” yazıyor mu? Eski sistemde başbakan, yeni sistemde cumhurbaşk­anı, kaç yardımcı öngörüyors­a, kaç bakan istiyorsa karar verir ve seçer... Bu sayı sekiz de olabilir, on altı da, yirmi dört de, otuz beş de... Sizin bakan sayınız belli mi Kemal Bey? Hani diyelim ki iktidara geldiniz, bu sistemde ya da öbür sistemde, kaç bakan atayacağın­ız belli mi? Şimdiden nasıl bilebilirs­iniz Kemal Bey? Kim nasıl bilebilir? “Kim belirleyec­ek? Bir kişi belirleyec­ek.” Bugün kaç kişi belirliyor Kemal Bey? “Kimler bakan olacak? O da belli değil.” Anayasada bakan olacakları­n isimleri mi yazacaktı Kemal Bey? Sizinkiler belli mi Kemal Bey? Yoksa “gölge kabine” falan kurdunuz da bizim mi haberimiz olmadı? Alçaktan uçmanızı öğütlemişt­ik, yüksekten uçmayı sürdürüyor­sunuz, bu nedenle de burun üstü çok kötü çakılacaks­ınız.

 ??  ?? (ngin AR',d
(ngin AR',d
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye