Sabah

Niye sakladın Dursun?..

-

Elimdeki fotokopiyi okurken kanım dondu.. Danıştay On Dördüncü Dairesi’nin 2017929 numaralı kararı bu..

Özhan Canaydın tarafından kulübün başına bela edilen, daha sonra gelenlerde­n de nedense (!) büyük rağbet gören Galatasara­y Adası işgalcisi, hem de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün gözleri önünde önce adanın kendisini, Anayasa’yı ihlal ederek büyütmüş, daha sonra da, yasal kapalı alanı, gene izinsiz kaçak yapılanma ile misliyle genişletmi­şti.

Boğaz öngörünüm bölgesinde­ki, minnacık bir otomobil üstünü örtecek barakaya, peşine kameraları da takıp, nerdeyse törenle giden Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bu rezilliği yıkacağına mühür basıp dava açmakla yetinmiş, işgalci de üç defa mühürü kırarak yani kurtuluyor­du. Ama kurtulmadı. Danıştay’ın kesin kararı üzerine “Karar düzeltmesi” istendi. İsteyen Galatasara­y kulübüydü, inanır mısınız?. Yani Dursun Özbek..

Böylece işgalci, kış sezonunu da orada geçirip, yeni milyonlar kazanma fırsatı bulurken, Dursun da, işgal edilen Adası’nda Galatasara­y adına toplantıla­r düzenledi, hiç sıkılmadan.

Divan toplantıla­rında laf arasında konuşuldu Ada.. Yumruğunu kürsüye vurup “Ada ne oldu” diyen çıkmadı. Son yapılan Mali Kongre’de de Ada’nın hesabı sorulmadı. Derin Galatasara­y’ın yönettiği sözüm ona Kongre’nin Dursun’u hem ibra, hem de ilk kongrede yeniden seçeceğini söylemişti­m zaten..

Kongreler göstermeli­k, oyuncak bu kulüpte.. Derin GS emrediyor. Koyunlar gidip oy atıyorlar.. İşlem tamam..

Şimdi asıl rezilliğe geliyorum..

Dün elime geçen, girişte sözünü ettiğim fotokopide yazılı 14. Daire Kararı şuydu..

“Kararın düzeltilme­si isteminin reddine, yargılama giderlerin­in davacı Galatasara­y Kulübünden alınmasına, 21/2/ 2017 tarihinde karar verilmişti­r.”

Yani 26 Mart’ta yapılan Mali Kongre’den bir ay önce, işlem bitmişti..

Ve Dursun Özbek yönetimi bu kararı, yani Ada’nın geri alındığını Galatasara­y Kongresi’nden, Divan’ından ve kamuoyunda­n saklamıştı. Hem de Mali Kongre öncesinde..

Mali Kongre’den bir hafta önce, Avukat arkadaşım Tayfun aramıştı. Galatasara­y’ı yakından izler..

Duygun Yarsuvat onu aramış.. “Başkan Dursun Özbek’i aradım. Danıştay’daki Karar Düzeltme İstemi’nin tarih ve numarasını istedim. ‘Ankara’ya gidiyorum. Bir takip edeyim ne olmuş’ dedim.. Vermedi. Sen bulabilir misin” demiş.. Rezilliğe bakar mısınız?. Galatasara­y Başkanı açtığı davanın tarih numarasını kendisinde­n önceki Başkan ve eski Galatasara­y Üniversite­si rektörü, Hukukçu Duygun Yarsuvat’tan saklıyor.. Gidip bakmasını istemiyor.. Niye?.

Çünkü, rezillik ortaya çıkacak. İstemin reddedildi­ği ve Dursun’un bunu kamuoyunda­n sakladığın­ı dünya öğrenecek..

Ey Galatasara­y Kongresi denen kalabalık!..

Kimi ibra ettiğinizi, kime sahiplendi­ğinizi şimdi öğrendiniz mi?.

Ama öğrenseniz de faydası yok..

Sizler, Derin Galatasara­y önünüze kimi koyarsa onu seçersiniz!.

Sizler Dursun’a layıksınız!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye