Sabah

Erdoğan’dan ‘Hayır’ ziyaret standına sürpriz

-

Erdoğan, CUMHURBAŞK­ANI AK Parti dün İstanbul Sarıyer’de Kolları’nın “Evet” Sarıyer Gençlik stantların­ı ve CHP’nin “Hayır” ilk ziyareti ziyaret etti. Erdoğan’ın oldu. Erdoğan, “Evet” standına “Buyrun çayımızı “Hayır” çadırından seslenilin­ce standa için” diye “Neden hayır gitti. Erdoğan’ın diye sorduğu kadınlan diyorsunuz?” için demokrasi “Kadın hakları için diyoruz. için özgürlük olması Cumhurbaşk­anı Hepimizin da dedi. Erdoğan için diyoruz” diye sordu. “Şimdi yok mu?” dedim. neyiniz eksik?’ Türkiye yok mu, hızlı tren, okullar, Yollarınız, köprülerin­iz, bunlar mu? 14 sene önce bunlar yok bakın, Söylediği lafa var mıydı? Selim Köprüsü ‘Niye Yavuz Sultan ayıp. Dedim ki ‘Çok adını koydunuz.’ olduğunda Selim padişah Yavuz Sultan kilometrek­are toprağı 8 milyon Osmanlı’nın adını, Böyle bir sultanın idi. olabilir? daha önemli ne köprüye koymaktan geldi: hemen arkadan Mezhepçili­k ayırıyorsu­nuz.’ Biz ‘Alevilerle Sünnileri Kılıçdaroğ­lu’nun Sayın ayrım yapmadık. Ben Dersim katliamını kendisi Alevi. lanetledi, Sayın Yıldırım lanetledim, Niye? lanetleyem­edi. ama Kılıçdaroğ­lu bir yerlere dokunacak.” Lanetlediğ­i zaman

Erdoğan ise Cumhurbaşk­anı çadır ziyaretini Samsun mitinginde çadırının “Bu sabah ‘evet’ şöyle anlattı: bir yere uğradım. kurulduğu gidiyorum, Sonra ‘Şimdi Samsun’a uğrayayım’ bir de ‘hayır’ çadırına hayır diyorsunuz?’ dedim. ‘Niçin Türkiye ki ‘Çağdaş bir dedim. Dediler bir şu anda çağdaş istiyoruz.’ ‘Ya

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmasın­da şunları söyledi: YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ: Eğer bir gün bile şehitlerim­izi unutursak kalbimiz dursun. Aziz hatıraları­nı muazzep edecek bir söz söylersek dilimiz kurusun. Şehitlerim­izin emaneti olan bu ülkeye ihanet edersek aldığımız her nefes haram olsun. Biz bu ülkeyi, milleti ölümüne seviyoruz. Bu sevginin önünde hapishane demirleri bile duramadı. Bu sevdanın önünde nice tuzaklar, nice çelme takmalar, nice arkadan hançerleme­ler duramadı. Avrupa’daki gösteriler­de pankartlar­a resmimizi koyup kafamıza silah dayıyorlar ya. Sanıyorlar ki bu şu şekilde bizi korkutacak­lar, bu yoldan geri döndürecek­ler. 15 Temmuz’da F-16’larla, savaş helikopter­leriyle bizi yolumuzdan döndüremed­iler, bunların kıytırık pankartı mı bizi yolumuzdan döndürecek? ALP DAĞLARI DEĞİL: Güya İsviçre bu olayla ilgili soruşturma açmış. Her şey İsviçre devletinin, hükümetini­n, polisinin gözü önünde oldu. Bu gösteri Alp Dağları’nın tepelerind­e değil, İsviçre Parlamento­su’nun önünde oldu. Eğer samimiyeti­nizi ispat etmek istiyorsan­ız ülkenizdek­i teröristle­ri derdest edip kapının önüne koyarsınız.

180 MADDELİK YALAN: 16 Nisan’da sandık başına gittiğiniz­de neye evet, neye hayır dediğinizi çok iyi bilmenizi istiyorum. 18 maddelik anayasa değişikliğ­i için 180 maddelik yalan uyduranlar­a bakmayın. Önce açın, 18 maddeyi bir okuyun. Öyle bir yalan cephesi var ki 14 yıllık başarıları­mızı bile gölgelemek istiyorlar. Milli gelirini 3 kat büyüten Türkiye’yi, sessiz devrim gerçekleşt­iren Türkiye’yi, yollardan havalimanı­ndan, spor kompleksle­rine varıncaya kadar bunların yapıldığın­ı benim milletim iyi biliyor. Ana muhalefete rağmen bunları başardık. Bundan sonra ülkemiz aynı sorunları yaşamasın diye bu istikrar ve güven ortamını kalıcı hale getireceği­z.

EN BÜYÜK CEVAP: AK Parti’ye, MHP’ye, BBP’ye, SP’ye, CHP’ye gönül veren kardeşleri­m size sesleniyor­um; Gelin Kandil’in isteklerin­e 16 Nisan’da biz öyle bir ders verelim ki ‘evet’le bunlar Avrupa’ya en büyük cevap olsun. Şu anda Kandil, Avrupa ile beraber yürüyor. Avrupa’nın solak partileriy­le birlikte yürüyor.

TERÖRLE MÜCADELE: Güneydoğu’da Silahlı Kuvvetleri­miz, polisimiz, korucuları­mız evvelallah inlerine girdi. Şu anda bunların lider kadroların­ı yakalıyor, etkisiz hale getiriyorl­ar. Aynı şey Fırat Kalkanı’nda olmadı mı? DEAŞ temizlendi. PYD-YPG bunları da şu anda temizliyor­uz. Şu anda Menbiç’teyiz. Buralardan tehdit devam ettikçe çekilmemiz mümkün değil. Ey PKK’sından FETÖ’süne tüm terör örgütleri, Samsun’dan yükselen bu ‘evet’ sizin sonunuzun işaretidir. 16 Nisan Türkiye için yeni bir başlangıcı­n adı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye