Sabah

Terör örgütü PKK’ya ikinci dalga operasyon

2015’ten bu yana çukurlara gömülen PKK’ya 2’nci dalga operasyon geliyor. Böylece referandum öncesi teröristle­rin sınır ötesinden sızması önlenecek

- (UNaP dOBAN ãANKARA

İçişleri Bakanlığı, Temmuz 2015’te ‘özerklik’ oyununa başlayan terör örgütü PKK’ya yönelik Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırındak­i 12 merkezde ikinci dalga operasyon başlatma kararı aldı. 16 Nisan’da yapılacak referandum için FETÖ ile birlikte ‘hayır’ cephesinin başını çeken PKK’nın, seçim güvenliğin­i tehlikeye atmasının önüne geçilecek.

SIZMALAR ÖNLENECEK: Çukur-barikat operasyonl­arının gerçekleşt­irildiği Suriye ve Irak sınırındak­i Mardin’in Dargeçit, Derik, Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri, Şırnak merkez ve İdil, Cizre, Uludere, Silopi ilçeleri, Hakkâri’nin Çukurca, Şemdinli, Yüksekova ilçesi olmak üzere12 merkezde başlayacak operasyonl­arla terörist unsurların referandum öncesi sınır ilçelere sızmaları önlenecek.

KALINTILAR TEMİZLENEC­EK: Terör örgütü PKK’nın sınırdan alabileceğ­i destekle kendilerin­ce kritik gördükleri bu merkezlerd­e yeniden hareketlen­me ihtimaline fırsat verilmeyec­ek, terör kalıntılar­ı etkisizleş­tirilecek. İçişleri Bakanlığı gerekli görülmesi halinde sokağa çıkma yasağı ilan edecek.

BÖLGE İNSANI İNSANCA YAŞAM İSTİYOR: Öte yandan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlı­ğı’nın (KDGM) Doğu ve Güneydoğu’da gerçekleşt­irdiği son saha çalışması da bölge halkının terörist unsurları istemediği­ni bir kez daha ortaya koydu.

İMAR ÇALIŞMALAR­I SÜRECEK: Bu arada eşzamanlı olarak terör operasyonl­arının yapıldığı merkezlerd­e yeniden imar çalışmalar­ı sürdürülec­ek. Şırnak merkezde 5 bin 40 adet konut, Silopi ilçesinde bin 696 adet konut, İdil ve Cizre ilçelerind­e ise 3 bin 587 konut ile 306 yeni işyeri, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 4 bin 245 konut, 353 işyeri yapımı tüm hızıyla devam edecek.

 ??  ?? *üvenlik güçleri, terör örgütü PKK’yı, hendeklerl­e savaş alanına çevirdikle­ri ilçelerden temizlemiş­ti.
*üvenlik güçleri, terör örgütü PKK’yı, hendeklerl­e savaş alanına çevirdikle­ri ilçelerden temizlemiş­ti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye