Sabah

Vatandaş hızlı interneti sevdi Türkiye’yi 12 kat

-

Türkiye’de hız, kapasite ve sağladığı verimlilik­le haberleşme­yi daha da kolaylaştı­ran 4.5G teknolojis­i yarın bir yılını dolduruyor. Mobil cihazlarda internet hızını 12 kat artıran 4.5G aradan geçen bir yılda vatandaşla­rdan büyük ilgi görmüş durumda.

4.5G’nin birinci yılını SABAH’a dağerlendi­ren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Vatandaşım­ız hızlı interneti sevdi. 51.7 milyon kişi 1 yılda 4.5G hizmetleri­ni kullanmaya başladı. Hatta 4.5G abonelerin­de mobil internet kullanım oranı ortalama 5.4 GB’a çıktı” dedi.

Bakan Arslan, 1 Nisan 2016 tarihinde kullanıma giren ve daha yüksek mobil veri hızı sağlayan 4.5G hizmetleri­nin yaygınlığı­nın çok hızlı bir şekilde arttığını açıkladı.

Mobil veride 4.5G ile yaşanan hız artışının, internet kullanımın­ı da olumlu etkilediği­ni vurgulayan Bakan Arslan, “Şu anda aylık mobil internet kullanımı kişi başına ortalama 2.2 GB’a kadar çıkmış durumda. Geçen yıl ise bu rakam 1.3 GB’ydi. Ancak daha da önemlisi cihazı ve SIM kartı uyumlu 4.5G abonelerin­de mobil internet kullanım oranı 5.4 GB’a ulaşmış durumda” diye konuştu.

Bakan Arslan, Makineler Arası iletişim (M2M) aboneleri dahil toplam 75 milyon 61 bin 699 mobil abonesi bulunduğun­u bunların 51.7 milyonunun ise 4.5G’yi seçtiğini belirterek, “Vatandaşım­ız hızlı interneti sevdi. 51.7 milyon kişi 1 yılda 4.5G hizmetleri­ni kullanmaya başladı. Mobil abonelerim­izin neredeyse 3’te 2’si 4.5G hizmeti almaya başladı” dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 26.5 milyon vatandaşın cihazların­ın ve SIM kartlarını­n 4.5G hizmetine uyumlu olduğunu, 19.2 milyon vatandaşın ise fiili olarak bu hizmetten faydalandı­ğını vurguladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye