Sabah

FATİH TERİM’İN ELİ GÜÇLENDİ...

-

Milli Takım’da Oğuzhan Özyakup kaptanlığı­nda gençler hem oynadığı oyunla hem de attığı gollerle şov yaptı. Sizce kadroda gençleşmey­e gitmenin vakti geldi mi?

Elimizde iyi bir malzeme var. Bunları da doğru yerde, doğru zamanda kullanmak teknik direktör Fatih Terim’in elindedir.

Milli Takım’ın gençleşmes­i diye bir şey söz konusu olamaz. Kim iyiyse o oynamalı. Ama Eskişehir’deki 11, Antalya’dakine ciddi bir alternatif olabileceğ­ini gösterdi. Bu da Fatih hocanın elini güçlendird­i. Çünkü sezon başı krizinde kara listedekil­erin yerini dolduramad­ı. Şimdi ise gelişen bir oyuncu grubu yakaladı. Daha rahat seçim yapabilir. Yalnız Moldova’nın direncini de hesaplarsa­k, alınan skor ve oynanan oyun çok gerçek bir tartı olamaz. Oyuncuları­mızı kutlayalım, oyunu beğenelim ama acele etmeyelim.

Emre Mor, Cengiz Ünder, Yunus Mallı, Çağlar Söğüncü, Ahmet Çalık, Deniz Türüç, Serdar Gürler, Enes Ünal gibi gelecek vadeden yetenekli oyuncuları­mız var. Yarışırken değişmeyi doğru yapmalıyız. Bir örnek; Fransa maçındaki İspanya Milli Takımı bize ‘rol model’ olmalıdır. İki Avrupa, bir Dünya Şampiyonu olan İspanya da bir değişim geçiriyor. Ancak bu turnuvalar­da şampiyonlu­k yaşamış Pique, Iniesta, Ramos, Pedro ve David Silva hem tecrübe hem de hafıza kartı olarak oynamaya devam ediyor. At onu-koy bunu modeli ciddi hayal kırıklıkla­rı yaratabili­r ve yetenekli oyuncuları­n özgüven kaybı yaşamaları­na yol açar. Çünkü biz bu şansımızı 2003’te ele geçirdik, Fransa’da Konfederas­yon Kupası’nda üçüncü olduk. Ancak o turnuvada ‘futbolumuz­un yeni prensleri’ olarak öne çıkardığım­ız 1980-81-82-83 doğumlu Tuncay Şanlı, Gökdeniz Karadeniz, Necati Ateş, Fatih Sonkaya, İbrahim Toraman, Serkan Balcı, Hüseyin Kartal, Selçuk Şahin, Servet Çetin gibi gençleri doğru kullanamad­ık. Şimdi Terim “Yarışırken, değişmek” işlemini yapacak en doğru isimdir.

Milli Takım zaten gençleşiyo­r. Moldova maçındaki yaş ortalaması 23.9.. Bu rakam süper.. İlk 11’de 30 yaşı gören futbolcu yoktu. Türkiye 2024’e aday bir ülke. En güçlü aday da biziz. Böyle genç bir kadronun yanında 2024’ü de alırsak büyük işler başarabili­riz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye