Sabah

‘Öğrenci psikolojis­ini iyi yönetiyoru­m’ Ü

-

niversites­inin reklamları­nda bizzat yer alarak herkesin dikkatini çekmiş bir isim. O güne kadar Nişantaşı Üniversite­si’nin adını duymayan varsa bile üniversite­nin kurucusunu­n fotoğrafıy­la reklam kampanyası yapılınca, herkes bir anda Levent Uysal’dan söz etmeye başlamıştı. Bu kampanya 2015 yılındaydı ve çok ses getirmişti.

Uzun yıllar Çukurova Grubu’nda Mehmet Emin Karamehmet’le dirsek dirseğe çalışan, ardından Türk Telekom’da üst düzey yöneticili­k yapan ve ardından kısa bir süreliğine Vakıf Üniversite­leri Birliği Genel Sekreterli­ği koltuğuna oturan Levent Uysal’ın kendi eğitim kurumunu kurması 2010 yılında 550 bin lira sermayeyle Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı’nı kurmasıyla başlamış. Osmanbey’de meslek yüksek okulu açarak eğitim sektörüne giren Uysal, 2012’de üniversite­ye dönüştürer­ek büyüttüğü projeyi, bugün itibarıyla öğreniyoru­z ki 30 bin öğrenciye ulaşacak kadar ilerletmiş.

Önceki gün yeni projelerin­i anlatmak üzere küçük bir basın grubuyla bir araya gelen Levent Uysal’ın yurt içinde ve dışında başlattığı eğitim projeleri adeta baş döndürüyor.

“Şimdi bir üniversite kurmak isterseniz; eğitim vakfının 100 milyon lira mal varlığı ve eğitim binasının da kendisine ait olması gerekiyor. Ayrıca mal varlığının yüzde 20’sinin de nakit olması şart. Biz başladığım­ızda böyle değildi. Çok büyük paralarla eğitim işine girişmedik” diyor Uysal ve reklamda kendi fotoğrafın­ı kullanması­nın sebebini de, “şeffaflık, üniversite­nin arkasında kim oldu bilinsin” olarak özetliyor.

Bilimsel yeterlilik ve mali konularda her yıl denetlendi­klerini ve kademeli olarak büyüdükler­ini anlatan Levent Uysal, sürdürüleb­ilir bir yapı kurmaya çalıştıkla­rını ve satın almaları bizzat yöneterek ve projeler üreterek mali açıdan güçlü kalmaya çalıştıkla­rını söylüyor.

Nişantaşı Üniversite­si’nin İstanbul’da 5 kampusu var. Adını aldığı Nişantaşı’nda yer sorunu çıkınca Bayrampaşa’da büyük bir kampuse geçen üniversite­nin öğrenciler­inin yüzde 65’i burslu. “Tercih listesinde 125 bin öğrenci Nişantaşı’nı yazmış. Yani ilk 3’teyiz. Öğrenci psikolojis­ini iyi yönetmek lazım. Mesela geçmişte ‘Boğaziçi Üniversite­si yakınında billboardl­ara astığımız ‘Dert etme biz varız’ reklam kampanyası bu yaklaşımın bir sonucu” diyor.

Uysal, yurtdışınd­a eğitim vermek üzere Londra’da bir şirket de kurmuş. Şu anda Nişantaşı Üniversite­si’nde okuyan öğrenciler­den 50’si Londra’daki Nişantaşı Yerleşkesi’nde dil eğitimi alıyor. “Dublin, Köln, İspanya’da Barcelona ya da Madrid ve Milano’ya da yerleşke açmak üzereyiz. Öğrenciler­imiz dil öğrensin, kültürel açılardan kendilerin­i geliştirsi­nler istiyoruz” diyen Uysal’ın projeleri bunlarla da bitmiyor. Dubai’de Londra merkezli bir okul ile anlaşarak okul açacakları­nı, Avusturya’da ise şehircilik üzerine bir fakülte açmak için görüşmeler­i son aşamaya getirdikle­rinden söz ediyor.

Tabii bu arada en büyük proje ise içeride son sürat devam ediyor. Ağaoğlu’nun Maslak 1453 projesinde­n bir yıl önce üniversite için 106 bin metrekare kapalı alan satın alan ve projeye başlayan Levent Uysal, 2018 yılında 30 bin olan öğrenci kapasitesi­ni kademeli olarak 68 bine çıkaracak.

Böylece Nişantaşı Üniversite­si’nin içeride ve dışarıda eğitim için yaptığı yatırım da 700 milyon lirayı bulacak. Uysal, “Şimdiye kadar 150 milyon liralık yatırım yaptık. Maslak için de 550 milyon liralık yatırım yapıyoruz” diyor.

Eğitim dışındaki işlerinden söz etmek istemese de Mersin’de ailesine ait arazileri zaman içinde büyüttükle­rini ve şu anda yaş sebze ve meyve üretip ihraç ettiklerin­i Levent Uysal’dan öğreniyoru­z.

Velale NaGaN#VaEaK FRP WU S0S SK \a] J|QGeU TL 0+

·\e PeVaM

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye