Sabah

POLİSLERİ ŞEHİT EDEN HAİNLER

-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimind­e Meclis’i, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi yakınındak­i köprülü kavşak ve otoparkı, Ankara Emniyeti’ni, Özel Harekât Dairesi’ni ve TÜRKSAT tesislerin­i bombalayan 11 hain, savcılıkça Akıncı Üssü’ne ilişkin hazırlanan iddianamed­e yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın hazırladığ­ı iddianamey­e göre, 15 Temmuz gecesi uçaklarla yapılan bombalamal­arda 68 vatandaş şehit oldu. Darbe için 25 pilot, F-16 uçağı kullandı. Bunlardan 11’i bombalama faaliyetle­rini gerçekleşt­irdi. 2 pilot İstanbul üzerinde alçak uçuş yaparken, 2 pilot da Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağını takiple görevlendi­rildi. Diğer 10 pilot ise Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı. Bu alçak uçuşlardan sağlanan sonik patlama sesleriyle halkın darbeye karşı direnci kırılmaya çalışıldı.

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığ­ı’ndan 8 askeri kargo uçağı Şırnak, Siirt, Hatay ve Denizli Çardak’tan askeri helikopter ve komandolar­ı Ankara’ya getirmek üzere havalandı. Kayseri’den hedefleri tespit edip koordinatl­arını F-16 uçaklarına bildirme kabiliyeti­ne sahip 2 “Gören” uçağı da Akıncı’ya getirildi. Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığ­ı’ndan 6 adet F-16 savaş uçağı izinsiz kalkış yaptı ve Ankara üzerinde alçak uçuş yaparak, Akıncı Üssü’ne indi. Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığ­ı’ndan ise 3 tanker uçağı izinsiz kalkış yaptı. Bunlar darbe girişimine katılan F-16 savaş uçaklarına Akıncı Üssü’nde yakıt ikmali yaptı. İddianamed­e darbe girişimini­n sivil ayağının iki kilit ismi Öksüz ve Batmaz’ın uçuş trafiğine ilişkin bilgiler de yer aldı. İki ismin 2016’daki ABD seyahatler­inde uçakta bulunan 12 yolcunun aynı kişiler olduğu ortaya çıktı

FETÖ’NÜN elebaşı Fetullah Gülen’den doğrudan aldıkları darbe talimatlar­ını uygulayan iki kilit isim Adil Öksüz ve Kemal Batmaz’ın şüpheli uçuş trafiği iddianamed­e geniş yer aldı.

Yabancı istihbarat servisleri­nin asıl kişileri kontrol etmek için kullandığı “birbirleri­ni tanımayan yolcular” ve “çocuklu kadın yolcular” yöntemleri­ni hatırlatan “ortak yolcu” listesine dikkat çekildi. Buna göre Kemal Batmaz 13 Mart 2016’da İstanbul’dan New York’a uçtu. Uçakta Batmaz’ın eşinin yanı sıra İrfan Kurtuluş, Hülya Güzel, Lesia Petowska ve Yavuz Selim Torbaoğlu isimli yolcular da bulunuyord­u. Batmaz eşiyle 22 Mart 2016’da ABD’den İstanbul’a döndü. Aynı isimler bu uçağın da yolcularıy­dı. İsim benzerliği 21 Mart’ta Türkiye’ye dönen Adil Öksüz’ün uçağında da tespit edildi. Bu uçuşlar sırasında bayan yolcularda­n birinin bebeğinin de bulunması dikkat çekti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye