Sabah

FETÖ’ye piknikte baskın

-

FETÖ’ye yönelik operasyonl­ar devam ediyor. İstanbul’da FETÖ’nün dershanele­rinden arkadaş olan örgüt üyesi yedi kişi , Ümraniye’deki Hacegan Ormanları’nda piknik kamuflajı altında toplantı yaparken yakalandı. FETÖ’cülerin ev ve işyerinde yakalanma riski olduğu için halka açık alanlarda toplandıkl­arı belirlendi. Ankara’da ise aralarında örgütün yönetici kadroların­ın da bulunduğu 39 şüpheli tutuklandı. Eskişehir’de FETÖ’nün Hava Kuvvetleri yapılanmas­ında, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığ­ı’ndaki general ve albaylarda­n “sorumlu imam” olduğu öne sürülen İbrahim Yakut ile biri kadın 2 şüpheli gözaltına alındı. Tekirdağ merkezli 15 iyde yapılan operasyond­a gözaltı sayısı 67’ye yükseldi. Diğer operasyonl­ar şöyle:

Daha önce meslekten ihraç edilen 16 polis ile ByLock kullandığı belirlenen ve 2014’te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na “Ben FETÖ’cüyüm” diye dilekçe veren öğretmen Ö.G. tutuklandı.

Çeşitli kamu kurumların­da memur olarak görev yapan ve ByLock kullandıkl­arı belirlenen 10 memur tutuklandı. ByLock kullandıkl­arı belirlenen, Nurhak İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Muhammed Şen ile Kahramanma­raş Minibüsçül­er Odası Başkanı İsmet Kılıç’ın da bulunduğu 9 şüpheli tutuklandı. ByLock kullanan 7 şüpheli tutuklandı. Daha önce meslekten ihraç edilen ve ByLock kullandıkl­arı belirlenen bir komiser yardımcısı ile 2 öğretmen tutuklandı. 3 mahrem imam tutuklandı.

Örgüte para aktardıkla­rı belirlenen 21 şüpheli gözaltına alındı. ByLock kullandıkl­arı belirlenen 22 kişi gözaltına alındı.

 ??  ?? Kayseri’de
Kayseri’de

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye