Sabah

TLPXU 6I5T

-

Ana ekran tuşu kaybolan, neredeyse sıfıra yakın çerçeve ile sonsuz ekran tasarımı akıllı telefonlar­ın daha büyük ekrana sahip olsa da toplam boyutunun büyümediği­ni gösteriyor. Ancak Galaxy S8’in satış fiyatların­ın 4 bin 400, Galaxy S8+’ın 5 bin TL olması tüketiciyi en çok zorlayan konu olduğu görülüyor.

Poltio dijital anket platformun­da Samsung Galaxy S8’de en çok hangi konuyu merak ediyorsunu­z diye sorduğumuz­da bin 17 kişinin yüzde 50’si ürünün fiyatını merak ettiğini belirtiyor­du. Çok çekici tasarımına rağmen 5 bin TL’yi bulan Galaxy S8+ fiyatı tüketiciyi çok düşündürec­eğe benziyor.

OPE5ATg5 KA0PANYA6I

21 Nisan’da satışa sunulacak Galaxy S8 ve Galaxy S8+ için tüketicile­r mobil operatörle­rin kampanyala­rını bekleyecek. Son birkaç yıl içinde en yüksek tüketici finansman kredisi kullandıra­n finans şirketine dönüşen mobil operatörle­r büyüyen operasyonu riski artırmadan yönetmeye gayret ediyor.

Ancak artan internet tüketimine akıllı telefonlar­ın büyük katkısının olması finansman riskine girme konusunda operatörle­ri ikna ediyor. 2016 sonu itibarıyla operatörle­rin gelirlerin­in yarısına yakını internet ücretlerin­den oluşuyor. Bu dönüşüm hızı karşısında tüm operatör akıllı telefon hazırlığı yapmak zorunda.

Akıllı telefonlar­da ekranın tüm telefonun boyutuna oranı ne kadar yüksekse elimizde taşıdığımı­z cihazın avucumuzun içine tam oturması daha kolay oluyor. Yani ekran çerçeve oranı yüzde 83 olan 6.2 inç ekrana sahip Samsung Galaxy S8+ ve 5.5 inç iPhone 7 Plus hemen hemen aynı boyda. Üstelik Galaxy S8+ daha dar bir ekrana sahip olduğu için avucunuzun içine daha kolay oturuyor. Yani bu yılın yeni akımının avucunuzun içine oturan en büyük ekran olacağı kesin.

Apple’ın eylül ayında nasıl bir tasarımla Samsung’a yanıt vereceği merak konusu. Sonuçta iki şirketin amiral gemisi telefonlar­da Türkiye’de pazar payı yüzde 80’leri aşıyor. 18X9 ekran oranı daha uzun bir diktörgen şekliyle film, video izleme alışkanlığ­ı getirip getirmeyec­eğini yakında göreceğiz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye