Sabah

Kazanmak için çok uğraātı

- ½NFS Ã3Ã/%ÃL oner.urundul!sacai.don.tr

Dün gece Karabük’te her yönüyle çok ilginç bir maç izledik. Fener

bahçe güçlü bir rakibe karşı zor bir deplasman sınavı vereceğini­n bilinciyle son derece motiveydi. Yapılarına uygun oyun modelini sahaya disiplinli bir şekilde yansıtıyor­lardı. Bunun yanında ne taktik, ne de oyuncuları­n bireysel performans­ı olarak tanınmayac­ak kadar kötü bir Karabükspo­r vardı karşıların­da... *eride gereksiz riskli, sürekli hazırlık pasları, ikinci ve üçüncü bölgede devamlı top kayıpları, defans bloğunun geride geniş alanda yakalanmas­ı ve de sıfıra yakın bir ofansif güç... İşte ilk yarıdaki bu avantajlı ortama rağmen, Fenerbahçe yine golü bulamadı. İki pozisyonla­rı vardı kaçan.

Hatalar zinciri içindeki rakip karşısında dakika boyunca hücum zenginli

ği sağlanamay­ışı Fenerbahçe’nin sezon başından beri süren ofansif yaratıcılı­k eksikliğin­in sonucuydu.

ALPER’İ ÇOK BEĞENDİM

İkinci yarıda da değişen fazla bir şey yoktu. Karabükspo­r’un yine takım savunmasın­daki ciddi rahatsızlı­ğı devam ediyordu. Değişen sadece iki şey vardı: Fenerbahçe’nin atakları daha tehlikeli oluyordu. Karabükspo­r da ilk yarının aksine Fenerbahçe kalesini seyrek de olsa tehdit ediyordu. Bunlardan iki tanesinde de Fenerbahçe kalecisi Fabiano iki güzel kurtarışa imza attı. Tabi bu arada Karabükspo­r kalecisi Ahmet Şahin’in de hakkını yemeyelim. Son dakikalard­aki tek gole kadar o da takımını ayakta tutan isimdi yaptığı kurtarışla­rla... Fenerbahçe kazanmak için çok uğraştı. En sonunda ilginç görüntüler­e sahne olan maç yine ilginç bir şekilde gelişti. İkinci yarının başında oyuna giren Volkan Şen kısa sürede sakatlandı. Ondan sonra görüntüsü devam edemeyeceğ­i şeklindeyd­i.

Advocaat da onu alıp Sow’u sahaya sürdü. Volkan Şen önce şaşırdı

sonra çıktı. Oyuna giren Sow da kaleye bir şut çekti o da gitti Van Persie’ye

asist oldu. Ve bu gol de maçın neticesini belirledi. Sonuçta Fenerbahçe önemli bir üç puan kazandı. Karabükspo­r’un yabancılar­ı milli maç arasında belli ki ipe un sermişler. Hiç birinin ayakta duracak hali yoktu. Ben Fenerbahçe’den de en çok Alper’i beğendim.

0yuna giren Sow da kaleye bir āut çekti o da gitti Van Persie’ye asist oldu. Ve bu gol de maçın neticesini belirledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye