Sabah

‘Sağlık sisteminde çağ atladık’

-

SAĞLIK sektöründe çağ atlayan Türkiye, geçmişin acı izlerini silmeye çalışıyor. Sosyal Sigortalar Kurumu’nda (SSK) hayatı kararanlar­dan biri de 1993’te apandisit ameliyatı olmak için SSK Okmeydanı Hastanesi’nde giden Ferhat Koç’tu. Koç’un sol kolu 19 yaşındayke­n, yapılan yanlış müdahale sonucu kangren oldu. 7 ameliyat geçirdi. Kolu kesildi. Şimdi 43 yaşında olan Koç hiç evlenmedi. Babasının kahvehanes­inde çalışıyor. Amatör koşucu, yüzücü ve bisikletçi oldu. Hiç hayata küsmedi. İşte özetle söyledikle­ri: Hayatımda iki kez hastaneye gittim. Birincisin­de hayatım karardı. İkincisind­e protez kol vermediler. Sonra da hastaneler­den ürktüm, korktum. Şimdi protezim yok. AK Parti döneminde sağlık sistemi çağ atladı. Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’dan elektronik protez kol istiyorum.

1997’de SSK’ya açtığım tazminat davasını kazandım. Benim için onur davasıydı. Türkiye’de SSK’ya ilk davayı açanlardan biriyim ve kazandım.

Sağlık sistemi 2002’ye kadar çok kötüydü. 2002’den sonra AK Parti hükümetini­n iktidara gelmesiyle sağlıkta büyük bir dönüşüm yaşandı. Bir telefonla randevu alınıyor. Kuyruk çilesi yok. Her şey mükemmel. Ama benim hayatımı eski sağlık sistemi kararttığı için, yenisine de çok gidemiyoru­m.

Türkiye böyle dik duruşlu bir lider görmedi. Türkiye’ye çağ atlattı Cumhurbaşk­anı Erdoğan. Havalimanl­arı, köprüler, ulaşımda hizmet sundu. Sağlıkta büyük dönüşümler yaşandı. Hiçbir hükümette Türkiye böyle dik durmadı. Ben de kendimi güçlü hissediyor­um.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye