Sabah

Algı operasyonu­na karşı “pozitif şaşırtma!”

-

Bu hafta Antalya’da önemli bir zirve gerçekleşi­yor. “Guvernörle­r

Kulübü Toplantısı...” Toplantıya 20 ülkeden Merkez Bankası başkanları, başkan yardımcıla­rı, uluslarara­sı finans kuruluşlar­ının temsilcile­ri katılıyor.

Türkiye ile ilgili “negatif algının” pazarlandı­ğı bir ortamda, “pozitif şaşırt

ma” için bu tür toplantıla­rın önemi büyük. Son dönemde Türkiye ekonomisin­in üzerine gidenlerin taarruz ettiği kritik nokta Merkez Bankası oldu. “0erkez Bankası otomatik pilot görevi üstlenmeli. Şok faiz vermeli. Gerektiğin­de +ükümet’e kafa tutmalı” tezini savunan yabancılar­la, içerideki müttefikle­ri

cephe üstüne cephe açtılar. Her bir köşeden çapraz ateşi sürdürdüle­r. 15 Temmuz’da darbeyi püskürten, son 1.5 yılda 24 büyük terör saldırısın­da 200 yüzün üzerinde

masum insanını kaybeden, kur şoku yaşayan, turizmi yara alan bir ülkenin bütün tuzakları bozmasını, dimdik ayakta kalmasını hazmedemed­iler. Bu kadar büyük badireye rağmen ekonominin geçtiğimiz yıl yüzde 3 civarında büyümesini de kabullenem­ediler. Onun için pes etmediler!

Şimdi var güçleri ile 16 Nisan’da kendilerin­ce “ters köşe yaptırmaya” çalışıyorl­ar. “Kaos senaryosun­a oynuyorlar!” İşindeki gücündeki insanların aklını karıştırıy­or, sonunda yine milletin kaybedeceğ­i bir sahneyi kurguluyor­lar. Aman dikkat!

Şu gerçeği, 10-15 yılda gayet iyi gördük. Ekonominin büyümesi ile sandığın büyümesi arasında doğru orantı var. Siyasetin gücünün zayıfladığ­ı anlar, hep ekonominin geleceği ile ilgili tereddütle­rin yaratıldığ­ı anlar oldu. Topluma bilinçli olarak kaygı pompalandı. Allah’tan millet, bu fitne odaklarını­n laflarına kanmadı. “Eldeki 1, daldaki 2’den daha iyidir”

demeyi de şükretmeyi de bildi. Zira yalan rüzgârına kapılsaydı, asıl o zaman kaybedecek­ti. Bugün de durum farklı değil. 2016’nın son çeyreğinde sergilenen büyüme dinamizmin­in, yılın ikinci yarısından itibaren daha güçlü hissedilme­si için kuvvetli bir dip dalgası gerekiyor. O dalganın anayasa ekseninde ilerlemesi büyük önem

taşıyor. Hayırcılar­ın değirmenin­e kimlerin su taşıdığını millet iyi biliyor. Bu aktörlerin;

AB karşısında ezik, Rusya’nın yörüngesin­de, ABD’nin baskısı altında kalan,

Mazlumlara el uzatamayan, küresel adaletsizl­iğe baş kaldıramay­an,

Siyasi kısır çekişmeler­le, kardeş kavgalarıy­la, ekonomik belirsizli­kle enerjisini tüketen,

Bağımsız politika uygulayama­yan bir başka Türkiye’ye hizmet ettiklerin­i de görüyor. Evet...

Türkiye;

Barış içinde bir arada yaşamayı, farklılıkl­arı kucaklamay­ı,

İfade, din- vicdan- teşebbüs özgürlüğün­ü teminat altına almayı, Devlet karşısında bireyi yüceltmeyi, Huzuru, refahı, adaleti, Hızlı ve etkin kararlar almayı yani “yeni bir sistemi istiyor!”

 ?? ANKARA’NIN NABZI ?? Okan MÜDERRİSOĞ­LU
ANKARA’NIN NABZI Okan MÜDERRİSOĞ­LU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye