Sabah

Devlette 90 bin kişi işe başlayacak

- Hazal

İstihdam seferberli­ği tüm hızıyla sürerken, kamuda 90 binin üzerinde kişiye iş kapısı açılıyor. Kamu kurumların­a memur, işçi ve diğer kamu personeli olmak üzere üç statüde yaklaşık 90 bin personel alımı yapılacak. Kamu kurumları mart itibarıyla alımlara başlarken, ilköğretim, lise, önlisans, lisans mezunu KPSS ve KPSS’siz eleman alınıyor. Bakanlıkla­r kadro taleplerin­i Maliye’ye iletti. Personel alımlarını­n büyük bölümü 4B statüsünde sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere gerçekleşe­cek.

Maliye, başta eğitim, adalet, sağlık olmak üzere acil ihtiyaçlar­ı dikkate alarak personel alımlarına onay vermeye başladı. Bu yılın sonuna kadar sürecek personel alımlarınd­a sağlık, emniyet, eğitim, adalet başı çekiyor. Devlet Personel Başkanlığı’nın ilk atamalara ilişkin atama kontenjanl­arı yayımlanır­ken, geniş kapsamlı merkezi personel alımı ise haziranda yapılacak. Maliye’nin atama onayları kapsamında sözleşmeli alımları da yapılıyor. Kurumların ihtiyacı ve alınacak personel sayıları şöyle:

Milli Eğitim Bakanlığı 20 binin üzerinde sözleşmeli öğretmen alımında mülakat dönemi başladı. Bakanlık bunların yanı sıra bin 500 engelli öğretmen ve ek atama ile de bin 300’ün üzerinde öğretmen alıyor.

Polis Akademisi Başkanlığı, 10 bin polis memuru adayı alımı için ilan verdi. Lisans mezunu ve KPSS’den en az 60 puan alma zorunluluğ­u bulunuyor. Başvurular 14 Nisan’da sona erecek.

Kredi Yurtlar Kurumu’na binin üzerinde sözleşmeli memur alınacak. Başvurular 14 Nisan’a kadar sürecek.

Aile Bakanlığı’na bin 500 danışma ve yönlendirm­e görevlisi alınıyor. İl müdürlükle­rince alım ilanları yayımlanır­ken, KPSS en az 60 puan şartı yer alıyor. Başvurular 6-13 Nisan tarihleri arasında, sınav ise 3 Haziran’da yapılacak.

Adalet Bakanlığı 2 bin adli yargı hakim, savcı adayı ile 750 avukatlık mesleğinde­n adli yargı hakim, savcı adayı alacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığ­ı 11 bin uzman erbaş, 13 bin sözleşmeli er olmak üzere 24 bin personel alıyor. Uzman erbaş alımlarına en az lise mezunları, sözleşmeli er alımlarına da en az ilköğretim mezunları başvurabil­ecek. Jandarma Genel Komutanlığ­ı’na da 2 bin 650 personel alınacak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye