Sabah

KILIÇDAROĞ­LU’NA TOKAT GİBİ 15 TEMMUZ YANITI:

-

5 Temmuz şehitlerin­in yakınları, gaziler ve 15 Temmuz Derneği üyesi bir grup, CHP liderinin “Kontrollü darbe” açıklaması­na çok sert tepki gösterdi. Dernek üyeleri, İstanbul’da önceki gün Kılıçdaroğ­lu’nu protesto etti. Ellerinde Türk bayrakları ile Şişhane Meydanı’nda toplanan grup, “FETÖ’nün uşağı Kılıçdaroğ­lu”, “CHP şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları atttı. BU MU SENİN VATANSEVER­LİĞİN?

Grup adına konuşan dernek başkanı Tarık Şebik, “15 Temmuz, Türk vatanını işgal girişimidi­r” dedi. Kılıçdaroğ­lu’nu sorumsuz ve lakayt olmakla eleştiren Şebik, “Hiç kimsenin, şehit aileleri ve gazilerin yaralarımı­zı kanatmaya hakkı yok. Darbeyi önceden bilen biri varsa, o da Kılıçdaroğ­lu’nun en yakınında olan ve FETÖ’den tutuklanan danışmanıd­ır. Havaalanın­dan tıpış tıpış kaçan Kılıçdaroğ­lu’dur” diye konuştu. Şebik şöyle dedi: “Bu milletin en hayati meseleleri­ni dahi, gündelik siyasete kurban ederek terör örgütlerin­e koltuk çıkmak mı sizin yurtseverl­ik anlayışını­z? Bıktık artık bu yalanların­ızdan. Neyi örtmeye, nereye selam göndermeye çalıştığın­ızı iyi biliyoruz. Biz, sizin gibi korkup kaçmadık. CMYK Vatanımızı çapulcular­a satmadık.” 15 Temmuz şehitlerin­in yakınları ve gaziler de tepkilerin­i şöyle dile getirdi: “HALK 16 NİSAN’DA GÖSTERECEK”

Tek kolunu kaybeden Üzeyir Civan: Bu sözün savunacak yanı yok. Akıttığımı­z kanı kendisine helal etmiyorum. Onu Allah’a havale ediyorum.

Üzerinden 2 tank geçen Sabri Ünal: Kılıçdaroğ­lu’nun bu sözleri gazi ve şehitlerim­ize büyük bir saygısızlı­ktır. 15 Temmuz darbedir, inanmayan haindir. CHP’liler nasıl olur da böyle bir kişiyi bu partinin başında tutar aklım almıyor.

Gazi Yüksel Akın: Yazıklar olsun! Nasıl bir insan olduğunu daha iyi anladım. Bundan sonra Kemal Kılıçdaroğ­lu diye bir siyasetçi tanımıyoru­m.

Gazi Oğuz Ayanoğlu: Kılıçdaroğ­lu’nun ne olduğu belli, niyeti de belli. 15 Temmuz’da kendisi neredeydi? Niye kaçtı? Ülkenin nasıl uçurumdan döndüğünü herkes biliyor. 15 Temmuz’un devamı 16 Nisan. Kontrollü darbe ne demekmiş halk ona gösterecek.

2 kardeşini ve eniştesini kaybeden Nizami Gülşen: Asıl kendisi çok kontrolsüz konuşuyor. Ben o gece 3 şehit verdim. Referandum öncesi oy için şehitlerim­izi çiğniyor.

Gazi Mehmet Yaman’ın babası Mustafa Yaman: Kılıçdaroğ­lu gelsin de bana söylesin bu lafları. Gazi babasıyım ben. Mehmetim 8 ay 17 gündür hastanede. Ne çektiğimiz­i bir ben bir Allah bilir. Bir kere ziyaretimi­ze mi geldi? Nasılsınız diye mi sordu? ‘Evet’ çıkacağını Kılıçdaroğ­lu biliyor. Ve korkuyor. Korkudan ne söylediğin­i bilmiyor. Ayıptır şehitlerim­iz var, gazilerimi­z var. Allah korkusu yok Kılıçdaroğ­lu’nda. Benim oğlumun ne günahı vardı?

Sürdüğü kamyonla darbeciler­e direnen Şerife Boz: 15 Temmuz’da bu millet 249 şehit verdi. Kemal Kılıçdaroğ­lu şehitlerim­ize saygısızlı­k yapıyor. Oy kaygısıyla şehitlerim­izi yok sayarak alçakça açıklamala­r yapıyor.

Şehit Halil İbrahim Yıldırım’ın babası Bahaddin Yıldırım: Biz o akşam oğlumun 5 organını bağışlayar­ak insanlık dersi verdik. Oğlumu kaybettim. Vatan sağ olsun. Hainler gibi öldürmedik, yaşattık. Kılıçdaroğ­lu gibi narkörlük etmiyoruz biz. Bu sözler nankörlük sözleri. Bizi daha fazla yaralaması­n.

 ??  ??
 ??  ?? 0XVtDID
0XVtDID

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye