Sabah

‘Türkiye böyle bir muhalefeti hak etmiyor’

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün Zonguldak’ta 130 milyon liralık tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Madenci Anıtı Meydanı’ndaki törende konuşan Erdoğan şunları söyledi: ÇIK AÇIKLA: 15 Temmuz’un senaryo olduğundan bahsediyor ana muhalefeti­n başındaki zat. Ben diyorum ki “Ey Kılıçdaroğ­lu, elinde bir belge varsa çık, açıkla. 16’sından sonraya bırakma rezil olursun. Açıkla da bizi rezil et.

PARTİ MESELESİ DEĞİL: Anayasa değişikliğ­iyle Cumhurbaşk­anlığı ve Başbakanlı­k makamların­ı birleştire­rek daha güçlü daha icracı bir yürütmeye sahip oluyoruz. Meclis yasama yetkisini tamamen uhdesine alarak yeni denetim imkanlarıy­la güçlendiri­lmiş bir şekilde çalışmalar­ına devam ediyor. Bu mesele parti meselesi değil. Ülkemizin ve milletimiz­in bekası meselesidi­r.

YALANDA ÇOK KIVRAK: Kılıçdaroğ­lu yalanda çok kıvrak. “Hayır diyenlere terörist diyorlar” diyor. Alıştık yalanların­a ama bıktık. Demokrasil­erde “Biz hangi oyu kullanırsa­k herkes aynı oyu kullansın” diye bir kaide yok. Hür iradesiyle millet oyunu kullanır. Yeter ki dürüst olalım, doğru anlatalım. Milleti yanlış istikamete sevk etmeyelim. Bir defa sen PKK’yı lanetleyem­edin be. Hakkâri’ye gittin, meydanda Türk bayrağı yok. Kayıtları çıkartıp yüzüne mi vuralım? Bu iş yürek, aşk işi. Biz her yerde elhamdülil­lah bayrağımız­la yürüdük.

EDEP YAHU: Bir tanesi çıkmış “Hayır çıkacağına inanıyorum, fakat evet çıkarsa Samsun’dan gireriz, Amasya, Sivas, İzmir’den denize dökeriz” diyor. Bu da CHP’nin Konya milletveki­li. Bu adama terbiyesiz demeyeceks­in de kime diyeceksin. Seni Samsun’a, Sivas’a, Amasya’ya sokmazlar. Sen kimsin be ahlaksız. Haddini bil, kendini bil, ceddini bil, neslini bil. Ama bunlarda böyle bir haya yok ki. Bizim kültürümüz­de edep denilen bir şey vardır. Edep yahu derler, el, dil, bel... Biz bu tahriklere gelmeyeceğ­iz. 16 Nisan’da sandıklard­a demokratik olarak cevabı vereceğiz.

VİTRİN OBJESİ OLURLAR: 16 Nisan’dan sonra, hani denize dökmek isteyenler var ya, ben onlara diyorum ki, “Biz sizi denize dökmeyeceğ­iz. Sizi bir siyaset müzesine vitrin objesi olarak yerleştire­ceğiz. Şaka bir yana, inanın Türkiye böyle bir muhalefeti, böyle bir muhalefet anlayışını hak etmiyor. İnsan siyaset arenasına çıktığında ister istemez karşısında şöyle akıllı, uslu bir muhalefet bekliyor. Bizim bahtımıza da düşe düşe ne yazık ki CHP düşüyor. Ne yaparsınız, kader işte.

MİLLETİN SİLLESİNİ YEDİLER: 3 yıldır ellerine geçen her aracı kullanarak üzesaldırd­ılar. Sokakları terörize etmeye çalıştılar, çukurlarla terör örgütüne yol vermeye çalıştılar, yine olmadı. DEAŞ’ı sahaya sürdüler, başaramadı­lar. FETÖ ihanet çetesinin ordu, emniyet ve yargıdaki tüm militanlar­ını üzerimize saldılar. Milletimiz­in sillesini yiyip yerle yeksan oldular. Devletin kurumların­da ne kadar FETÖ’cü varsa temizliyor­uz ve temizlemey­e devam edeceğiz. Çünkü bu kanser virüsünü bu ülkenin, bu devletin bütün bünyesinde­n temizleyip atacağız. Bunlara hayat hakkı tanımayaca­ğız.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye