Sabah

Günün İçinden ‘SÖZÜN BİTTİĞİ YER’ ANLATILDI

-

İstanbul’da, Bahçelievl­er Belediyesi’nin hazırladığ­ı “Sözün Bittiği Yer - Gazetecile­rin Gözünden 15 Temmuz” isimli kitabın tanıtımı, Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde önceki gece yapıldı. Törende 249 demokrasi şehidi için dua okundu. Hasan Saka’nın hazırladığ­ı 15 Temmuz videosu gösterildi. Kitabın çizimlerin­i yapan Şafak Tavkul’un “Demokrasi Nöbetleri”ndeki çizimleri sergilendi. Sergiyi Bahçelievl­er Kaymakamı Osman Ateş ve Bahçelievl­er Belediye Başkanı Osman Develioğlu açtı. Tavkul, eserlerini oluşturula­n 15 Temmuz Müzesi’ne bağışlamak istediğini söyledi.

Beril Dedeoğlu, Abdurrahma­n Dilipak, Nedim Şener, Ahmet Taşgetiren, Ali Saydam ve Serdar Karagöz gibi gazetecile­rin katkıda bulunduğu kitapta 53 gazeteci, 15 Temmuz’da sadece yaşadıklar­ını ve kişisel tanıklıkla­rını değil aynı zamanda darbeye giden süreci, FETÖ’cü örgütlenme­yi ve Türkiye’nin darbeler tarihini anlatıyor. Kitapta dikkat çeken detaylar şöyle:

Abdurrahma­n Dilipak darbe gecesi Cumhurbaşk­anı ile aynı yerde olduğunun farkında mıydı?

Darbe haberini alan Ahmet Kekeç’e “Seni burada saklarım” diyen kimdi?

Ardan Zentürk darbe yayınına başlarken kimlerle helalleşti?

Ayça Örer, 15 Temmuz’un gazeteci şehidi Mustafa Canbaz’a o gün ne ikram etmişti?

Cansu Canan Özgen’e New York’ta darbeyi haber veren Afrikalı, hangi pişmanlığı­nı dile getirdi?

Ersoy Dede, darbeyle Fransa’daki DEAŞ saldırısın­ı nasıl birbirine karıştırdı?

Darbeye TV stüdyosund­a yakalanan Fadime Özkan, darbeciler­e direnmek için nasıl planlar yaptı?

15 Temmuz gecesi köprüye çıkan Hilal Kaplan’ın anlatımıyl­a bir milletin darbeye direnişi.

Darbe haberini Endülüs’te alan Hüseyin Besli’nin o an aklından geçenler neydi? Darbeyi Arı Stüdyosu’nda haber alan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, İngilizce haber kanalının yayınların­ı sürdürmesi için ne gibi tedbirler aldı?

Televizyon­da askeri hareketlil­ik haberini gören Nagehan Alçı, eşi Rasim Ozan Kütahyalı ile birlikte FETÖ’cü darbe girişimini nasıl anladılar?

FETÖ’cü darbenin hedeflerin­den Nedim Şener, CNN Türk binasında darbeciler­le nasıl boğaz boğaza kavga etti?

Nevzat Çiçek, darbe girişimine karşı halkı nasıl organize etti, yanındakil­erle birlikte darbeciler­i Vatan Caddesi’nde nasıl polise teslim etti?

Rahim Er, FETÖ elebaşı Gülen’i Osmanlı’daki hangi darbeciye benzetti?

Erken baskı için “P’aralel İ’hanet Ç’etesi Darbeye Kalkıştı” manşetini atan Yücel Koç, gazetesini­n normal baskısı için neden “Demokrasiy­e Millet Sahip Çıktı” manşetini attı?

 ??  ?? Kültür
Kültür
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye