Sabah

Sokma akılla buraya kadar

-

CHP gerçek yüzünü daha fazla gizleyemed­i. 9erilen öğütler, yapılan yönlendirm­eler kâr etmedi. CHP bir kez daha üst aklı yüz üstü bıraktı. FETÖ’nün yatırımlar­ı yine boşa çıktı.

CHP milletveki­li Hüsnü Bozkurt geçen hafta bir salon dolusu insanın karşısında ve kameralar önünde şu dehşet sözleri sarf etti: “Bizim kitabımızd­a umutsuzluk yok. Buradan en az yüzde 60-65 hayır çıkacak. Ama arkadaşlar, de ki evet çıktı. Kimse heveslenme­sin kardeşim. Biz yine Samsun’dan başlarız, Amasya’ya gideriz, Sivas’a gideriz, Ankara’ya geliriz. Buradan İnönü’ye, Sakarya’ya, Dumlupınar’a, ulan sizi İzmir’e kadar kovalamazs­ak, anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de, sizin yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalis­tleri de yine İzmir’den denize dökeriz.”

CHP’li vekil dün de “söz-

diye açıklama yaptı. İşte gerçek CHP zihniyeti bu. Halkın bir bölümünü düşman gören bir anlayış... Halkın iradesini baskılamak için her yola başvurabil­en bir yapı...

Bu yapı ne yazık ki halkı kolayca kandırılab­ilecek bir nesne olarak değerlendi­riyor. Çünkü onun akıl baliğ olmadığını düşünüyor. Adama sorarlar. Yahu, Türkiye bir sömürge ülkesi mi? Bu ülke yabancı bir gücün fiili işgali altında mı? Halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşk­anı ve hükümet iş başında. Sömürgecil­erin işgal girişimi 15 Temmuz 2016’da milletin kararlı duruşu sayesinde boşa çıkarıldı. Şu anda emperyalis­tler sizleri yetersiz bulduğu için kendi ülkelerind­eki seçimleri bırakmış sizin için kampanyası yürütüyorl­ar. Evet çıktığı zaman emperyalis­tlerin dünyası başlarına yıkılmış olacak.

Neyse ki bu millet bu ucuz numaralara kanmaz! Ucuz numaralard­an bir diğeri de bu sözlerin CHP’yi bağlamayac­ağı yalanını dolaşıma sokmak.

Peki Deniz Baykal’ın sözleri ne olacak? Baykal daha yenilerde

dedi. Hadi bunu da görmezden gelelim. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun 15 Temmuz ruhunu katletme girişimler­ine ne diyeceğiz? Avrupalı faşistlerl­e ve FETÖ’cülerle birlikte 15 Temmuz destanını itibarsızl­aştırma projesine destek veriyor Kılıçdaroğ­lu. Böylelikle bu ülkede oluşan milli birlik ortamını tarumar edebileceğ­ini düşünüyor.

Aslında Kılıçdaroğ­lu’nun tek bir derdi var. Koltuğunu kaybetmeme­k. Bir kere daha söylüyorum. CHP’de siyaset, genel başkanlık koltuğunu elde etmek için yapılır. Bugüne kadar bu böyle oldu. Sahip olduğumuz çarpık siyasi sistemin sayesinde gerçekleşt­i bu.

Eğer yeni bir hükümet sistemine geçilirse, delege oyunlarıyl­a ilelebet ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kalmak mümkün olmayacak. Bütün siyasi partiler merkezi”ne hitap etmek zorunda kalacak. Toplumun merkezine hitap edemeyen partiler ve siyasiler tarih dışı kalacak.

Dikkat edin bugün CHP cenahında 4 isim hayır kampanyası­nın başını çekiyor. Kemal Kılıçdaroğ­lu, Deniz Baykal, Muharrem İnce ve Metin Feyzioğlu. Bu isimlerin dördünün de derdi aynı. CHP genel başkanlığı koltuğuna oturmak.

Dördünün de yeni dönemde şansı yok. O yüzden çıksın diye kendilerin­i yırtıyorla­r. En zor durumda olansa Kılıçdaroğ­lu. Evet çıkarsa FETÖ’nün, hayır çıkarsa Baykal, İnce ve Feyzioğlu’nun gadrine uğrayacak.

Öyle sanıyorum ki bu Kılıçdaroğ­lu’nu FETÖ’ye karşı korumak da yine bize düşecek!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye