Sabah

GELİN MİLLİ İTTİFAK YAPALIM

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: AK Parti’ye, MHP’ye, BBP’ye, CHP’ye, Saadet Partisi’ne gönül vermiş kardeşleri­m; gelin 16 Nisan’da milli, yerli ittifak yapalım

- Hasan AY SABAH

ARTIK millete söyleyecek sözü, anlatacak projesi, vizyonu olmayanın siyasette esamisi okunmayaca­k. ÖYLE durup dururken sana yürü demezler. Çalışacağı­z. Şahsen ben 2019 için şimdiden hazırlıkla­rı yapıyorum.

BU ZAT YALAN MAKİNESİ

ANA muhalefeti­n başındaki zat gibi bir yalan makinesi görmedim. Böyle bir insana nasıl siyasi parti teslim edilir? ÖRTÜLÜ darbe diyor. Zerre kadar haysiyetin ve şahsiyetin varsa çık dosyaların­ı ortaya koy.

TÜRKİYE’Yİ İHYA EDELİM

CHP’YE gönül vermiş kardeşleri­min de böyle bir yönetimi, acziyeti hak etmedikler­ini düşünüyoru­m. TÜRKİYE böyle muhalefet anlayışıyl­a yola devam edemez. Hissi davranmayı­n. Gelin 16 Nisan’da yerli ittifak yapalım, büyük Türkiye’yi farklı şekilde ihya edelim.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 37’nci muhtarlar buluşmasın­da tüm siyasi partilere gönül verenlere çağrı yapıp, “Gelin, 16 Nisan’da birlikte bir milli ittifak yapalım. İnşallah lider ülke Türkiye’yi, büyük Türkiye’yi ihya etmenin gayreti içinde olalım. Burada hissi davranmaya­lım, hasbi davranalım” dedi. Yaklaşık 2 bin muhtara hitap eden Erdoğan, özetle şöyle dedi:

YALAN MAKİNESİ: “Ana muhalefeti­n başındaki zat, ‘17 Nisan’da muhtarlıkl­arı bu Cumhurbaşk­anı kapatabili­r’ diyor. İnanın böyle bir yalan makinesi ben görmedim. Muhtarları­n nasıl seçildiğin­i dahi bilmiyor. Beni de millet seçti, sizleri de. Kim ne iş yapar haberi yok. Böyle bir insana bu ülkede nasıl bir siyasi parti üstelik de ana muhalefet teslim edilecek.

ONLAR KONUŞUR BİZ YAPARIZ: Ben Türk tipi başkanlık sistemi dedim, bundan rahatsız olanlar var. Ne diyecektim? Bizim kendi gelenekler­imiz var, bizim geçmişten gelen bir siyaset anlayışımı­z var. Bütün bunlardan istifade edeceğiz. Bütün bunları değerlendi­receğiz. Hepsinden, dünyada nerede ne var, adeta bir bal arısı gibi nasibimizi alacağız, balımızı yapacağız. Şimdi artık konuşma değil, sandıkta nihai kararı verme zamanı. Ana muhalefet konuşur biz yaparız, farkımız bu.

HAYSİYETİN VARSA İSPATLA: Ana muhalefeti­n başındaki zat ‘15 Temmuz örtülü darbe’ diyor. Zerre kadar haysiyetin, şahsiyetin varsa, çık dosyaların­ı ortaya koy. Biz de gereğini yapalım. Dürüst ol, millete yalan konuşma. HANİ TANKIN ÜSTÜNE ÇIKARDIN?: Ben o gece geç saatlerde Yeşilköy’e indiğimde binlerce kardeşim çağrıya uymuş oraya gelmişti. Dediler ki saat 11.30 gibi Kılıçdaroğ­lu geldi ve ayrıldı. Sonra öğrendik ki Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gitmiş. Milletinin arasında kalsaydın ya. Hani darbe olduğu zaman ilk tankın üzerine ben çıkarım diyordun. Hani tanklar oradaydı, sen neredeydin? Bu iş lafla olmaz, bu iş yürekle olur, yürekle. Bak, 36 yaşında Sabri, tankın altına kendini atıyor. Tank üzerinden geçiyor, ikinci tank geliyor, onun da altına kendini atıyor. Şimdi Sabri mi Kılıçdaroğ­lu mu? Sabri, Sabri... Mesele bu.

ATAMIYORSA­N BU CHP GİDER: Bir milletveki­li, nasipsiz, ‘evet’ diyenleri İzmir’de denize dökmekten söz ediyor. Kimsin sen, önce haddini bil. Seni Samsun, Samsun’a sokmaz. Amasya’ya, Sivas’a sokmazlar ya. Bu millet Yunan mı ya? Genel başkanları doğru bulmam diyor. Doğru bulmam deme, hemen kesin ihraç talebiyle bu adamı at. Atamıyorsa­n bu CHP gider. ‘HAYIR’ DİYENLERİ DENİZE DÖKMEYİZ: Ama biz ‘hayır’ diyenleri denize dökmeyiz. İnşallah sembolik siyaset

müzesi kuracağız. Orada objeleri sergileyec­eğiz. Niye? Biz türlerinin son örneği olan bu tek parti dönemi artığı siyasetçil­eri müzeye kaldıracağ­ız. Milletimiz bunlara 16 Nisan’da gereken dersi verecek. Bunlar için daha fazla söz söylemek israftır. 2019 KASIMI’NA HAZIRLANIY­ORUM:

Artık millete söyleyecek sözü, anlatacak projesi, paylaşacak vizyonu olmayanın siyasette esamisi okunmayaca­ktır. Şahsen kendim de 2019 Kasım’ında yapılacak cumhurbaşk­anlığı seçimi için şimdiden hazırlanma, proje geliştirme, vizyon ortaya koyma ihtiyacı duyuyorum. Öyle

durup dururken sana yürü demezler. BUNLARIN HİÇBİRİ BİZE KOMŞU

OLAMAZ: (PYD’yi istemiyoru­z diyen muhtara) PYD, MYD bunların hiçbiri bize komşu olamaz. Cerablus’ta, Rai’de ne yaptık. Onların belini kırdık. PYD, YPG, bunların hepsi Türkiye’nin buralardak­i düşmanıdır.”

 ??  ?? TÜRKEŞ’İN KABRİNE ZİYARET Erdoğan, Beştepe’de 37. Muhtarlar toplantısı­nda konuştukta­n sonra Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti, dua okudu ve mezara bakır ibrikle su döktü.
TÜRKEŞ’İN KABRİNE ZİYARET Erdoğan, Beştepe’de 37. Muhtarlar toplantısı­nda konuştukta­n sonra Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti, dua okudu ve mezara bakır ibrikle su döktü.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye