Sabah

YALANLARI 350 KM’LİK TÜNELLERİ GEÇE

Başbakan Yıldırım: Yalandan kim ölmüş? Kılıçdaroğ­lu “Kaval elin yel Allah’ın” üflüyor. Milleti korkutmaya çalışıyor. 1.5 ayda söylediği yalanları arka arkaya koy, bizim 14 yılda yaptığımız 350 kilometrel­ik tüneli geçer

- Ceylan TORLAK-Ertan GÜRCANER/SABAH

BAŞBAKAN Yıldırım, İzmir’de konuştu: Yalandan kim ölmüş? Kılıçdaroğ­lu üflüyor d üflüyor. 1.5 ayda söylediği yalanları arka arka ya koy, bizim 14 yılda yaptığımız 350 kilometrel­ik tüneli geçer. Ama bu millet yemez. BİR densiz ‘İzmir’den denize dökeceğiz’ demiş. Sen İzmir’le dalga mı geçiyorsun? hainlere İzmi ne yapacağını bilir. Vatansever­leri değil, PKK’yı, FETÖ’yü, Türkiye düşmanları­nı denize döker.

Başbakan Binali Yıldırım dün İzmir’de iki ayrı açılış törenine katıldı. Yıldırım ilk olarak Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi Temel Atma Töreni’ne, ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan 101 tesisin açılış törenine katıldı. Yıldırım’ın buralarda yaptığı konuşmadan satırbaşla­rı şöyle:

ÜFLE BABAM ÜFLE: Yalandan kim ölmüş? Kılıçdaroğ­lu, “Kaval elin yel Allah’ın üflüyor.” Üfle babam üfle, milleti korkutmaya çalışıyor. Bu millet yemez. Sayın Kılıçdaroğ­lu madem gerçekleri göremiyors­an düşün de daha kaliteli yalanlar söyle. Gerçeği söylesen daha iyi olur da ona niyetin yok belli ki. Ama yalanın da bir raconu olur değil mi? Biz 14 yılda 350 kilometre tünel yaptık ama şurada Kılıçdaroğ­lu’nun 1.5 ayda söylediği yalanları arka arkaya koy, bizim 350 kilometrel­ik tüneli geçer. Bu millet senin gibilerini cebinden 50 sefer çıkarır. Milletin aklıyla alay etmeye hakkın var mı? Kardeş, yol yakınken dön, bu sistem sana da lazım.

ARABA GÜZEL AMA YOL YOK: Kılıçdaroğ­lu’nun “Değişmesin” dediği anayasa bu; Mercedes marka arabanız var, bir şerit gidiş, bir şerit geliş yolunuz var, kamyonunun arkasına takılıp kalıyorsun­uz. Araba güzel ama yol yok. Onun için yolları bölünmüş yaptık. Anayasa da artık köy yolu gibi, anayasayı otobana çevirmemiz lazım. Türkiye’nin gelişme hızına uygun hali getirmeniz lazım. Bunlar yolu, tüneli, köprüyü, hızlı treni yaparken karşı çıkar, Konak Tüneli’ni yapar yapmaz, “Bismillah”’ demeden baktık onlar geçti. Memleketin hızını kesmeyin kardeşim. Büyük Atatürk’ün bize işaret ettiği muassır medeniyetl­er seviyesine ulaşma hedefimiz var, engel olmayın gölge etmeyin başka ihsan istemiyoru­z.

ADAM GİBİ ADAM: Bu sistem krizi üretiyor. Bu sistem 1960’ta, 1971’de, 28 Şubat’ta, 2001’de de sonuç aldı. Ondan sonra AK Parti geldi, yine denediler, 27 Nisan’da elektronik muhtıra ile denediler, postaladık geri gitti. 17-25 Aralık’ta denediler, yine püskürttük, olmadı Türkiye’nin en büyük partisini kapatmaya kalktılar. O da olmadı altın vuruşların­ı yapmak istediler, 15 Temmuz’da devletten çaldıkları tankıyla, tüfeğiyle, helikopter­iyle, uçağıyla geldiler. Orada da Recep Tayyip Erdoğan vardı, adamın dibi, adam gibi adam. Onun başbakanı vardı, hükümeti vardı ve kahraman Türk milleti vardı. İşte orada darbeciler­e darbeyi vurduk, onların hesapları, milletin iktidarına tutmaz.

ATATÜRK’ÜN VASİYETİ: CHP, Atatürk’ten partiyi devraldığı­nda Atatürk onlara bir vasiyette bulundu: “Muasır medeniyetl­er seviyesine Türkiye’yi taşı.” Onlar, o gün vasiyeti vesayet anlamışlar ve vesayetin peşinden bir türlü ayrılmıyor­lar. Yahu kardeşim yanlışı düzeltin. Atatürk vasiyet etti, “Vesayet” demedi. Vesayetten bu ülkeye hayır gelmez. Milletin iradesine tabi olun. İtaat edin millete rahat edin. Millete karşı, millete rağmen siyaset olmaz.

Başbakan Yıldırım katıldığı Karabağlar Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde de birkonuşma yaptı. İzmir’deki yapıların yüzde 60’tan fazlasının imarsız ve plansız olduğunu belirten Yıldırım, “İzmir’deki bu çarpık yapılaşmay­ı tersine döndürecek en önemli projeyi Karabağlar’dan başlatıyor­uz” dedi.

 ??  ?? Başbakan Yıldırım’ın önceki akşam Dolmabahçe’de sanatçılar­la buluşmasın­da hep bir ağızdan “Ölürüm Türkiyem” türküsü söylendi.
Başbakan Yıldırım’ın önceki akşam Dolmabahçe’de sanatçılar­la buluşmasın­da hep bir ağızdan “Ölürüm Türkiyem” türküsü söylendi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye