Sabah

DARBECİLER­İN HEDEFİ AHABER’İ SUSTURMAKT­I

15 Temmuz gecesi TÜRKSAT’ı basan darbeciler tehdit etti: aHaber kapanmazsa çok kan dökülür

-

ANKARA’DA 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada TÜRKSAT baskınıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 2 görevliyi şehit edip 16 kişiyi yaralayan darbeciler yayını bir türlü kesemedi. Esir alınan teknikere üç kez ‘aHaber yayınını kapatmayı biliyor musun?’ diye sordular. Görevliler ise cuntacılar­ı “aHaber yayını Kıbrıs’tan yapılıyor. O yüzden buradan müdahale edemiyoruz” diye atlattı.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde TÜRKSAT’a baskın yapıp 2 görevliyi şehit eden 5’i sivil 16 kişinin yargılanma­sına dün devam edildi.

Müştekiler­den tekniker Ahmet Şeflek beyanında, “Önce ışıkları kapalı helikopter­le nizamiyeyi taradılar. Sonra bizi silah zoruyla esir aldılar. Sonra tuvalete gitmek için izin istedim. Tuvaletten çıkarken karşımda silahını doğrultmuş cuntacı Melih Varol vardı. Bana üç kez, ‘aHaber yayınını kapatmayı biliyor musun?’ diye sordu. ‘Eğer aHaber kapatılmaz­sa çok kan dökülecek haberiniz olsun’ dedi” diye konuştu.

AHABER’İN KESİLMESİ LAZIM

TÜRKSAT tesislerin­i helikopter­le tarayıp ardından silahla çalışanlar­ı rehin alan FETÖ’cü darbeciler­in sırasıyla tüm çalışanlar­a, “aHaber’in yayınının kesilmesi lazım, bunu kapatmayı bilen var mı?” ifadelerin­i kullandıkl­arı belirtildi. Tehditlere boyun eğmeyen çalışanlar­ın ise cuntacılar­ı, “aHaber yayını Kıbrıs’tan yapılıyor. O yüzden buradan müdahale edemiyoruz” diye atlattıkla­rı ortaya çıktı.

TÜRKSAT’ta şehit olan Ahmet Özsoy’un eşi müşteki Yasemin Özsoy, sanıkları Allah’a havale ettiğini belirterek, “Herkes suçlu, bir tek siz suçsuzsunu­z. Benim kocam size ne yaptı? Siz nasıl askersiniz? Nasıl ülkeyi koruyorsun­uz? Bana Silopi’den bilmem nereden bahsediyor­sunuz. Biz sizler için dua ediyorduk, sizlerin yaptığınız­a bakın. Sizin için dua eden insanlara yaptıkları­nıza bakın” diye tepkisini gösterdi. Olay esnasında evinde oturduğunu, olayların başlamasın­ın ardından kameriyeye geçtiğini anlatan Özsoy, “Orada otururken bizi taramaya başladılar. Esad’ın yaptıkları­nı gördünüz, duydunuz. Sizin onlardan ne farkınız var. Ben giderken eşimi şehit ettiler. Kayınpeder­im bana ‘kızım Ahmet’i almadan neden çıktınız’ diye sordu. Hepiniz yaşayın bu acıyı, kahrolun. Hepsinden şikayetçiy­im” diyerek ağladı.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Yüksel TEMEL ANKARA ??
Yüksel TEMEL ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye