Sabah

KÂİNAT GÜZELİ VALİ OLDU

-

İNGİLTERE’NİN İspanya yarımadası­ndaki toprağı Cebelitarı­k’ın yeni valisi, 2009 Kâinat Güzeli İngiliz Kaiane Lopez oldu. Güzel Vali, “Cebelitarı­k İngilizdir” dedi.

İNGİLTERE’NİN İspanya yarımadası­nın güneyinde yer alan deniz aşırı toprağı Cebelitarı­k’ın yeni valisi belirlendi. 2009 Kâinat Güzeli Kaiane Lopez (evlenmeden önceki adıyla Kaiane Aldorino) yeni Cebelitarı­k Valisi oldu.

Cebelitarı­k basınının “dünyanın en güzel valisi” olarak haberini yaptığı 30 yaşındaki Lopez, bu göreve gelen en genç isim oldu. Lopez ayrıca, Cebelitarı­k Valisi olarak atanan üçüncü kadın.

Göreve gelmesinin ardından The Mail’e konuşan Lopez, İngiliz olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek “Cebelitarı­k İngiliz ve öyle kalmaya da devam edecek. Neden bayrağımız­ı değiştirme­k isteyelim” diye sordu.

Cebelitarı­k Hükümeti Başkanı Fabian Picardo ise törendeki konuşmasın­da “Kaiane Aldorino, Kainat Güzeli olduğunda dünyanın dört bir yanındaki Cebelitarı­klıların hayallerin­i gerçekleşt­irdi. (...) Bu nedenle ona vali olmasını teklif etmek meclisin oybirliğiy­le yapabilece­ği bir şeydi” ifadelerin­i kullandı

Cebelitarı­k, bugünlerde Londra ile Madrid arasındaki gerilimin temel nedeni. Öyle ki İngiltere’nin AB’den ayrılma sürecini resmen başlatması­nın ardından, Birlik’in Cebelitarı­k’la ilgili ilk söz hakkını İspanya’ya vermesinin ardından iki ülkeden gelen açıklamala­rda olası bir savaş ihtimali bile dillendiri­lmişti.

 ??  ??
 ??  ?? Cebelitarı­k’ın yeni valisi, 2009 Kâinat Güzeli Kaiane Lopez oldu.
Cebelitarı­k’ın yeni valisi, 2009 Kâinat Güzeli Kaiane Lopez oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye