Sabah

BUGÜNÜN HASTA ADAMI ARTIK AB

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, eski Bursa Atatürk Stadı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu, önemli mesajlar verdi

- Mesut ALTUNSABAH

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan Bursa’daki toplu açılışta konuştu: AB yaşlanan ve küçülen bir ekonomik güç. Ciddi bir borç batağında. Bugünün hasta adamı artık AB. (İdlib katliamı) Ey katil Esed, sen bunların altından nasıl kurtulacak­sın? Ey buna sessiz kalan dünya ve BM, bunun hesabını nasıl vereceksin­iz?

Birisi çıktı 16 Nisan’da evet çıkarsa bunları İzmir’e kadar kovalar, denize dökeriz diyor. Önce terbiyeni takın, ahlaksız! Eski genel başkanları da çıkıyor, 16 Nisan’da hayır çıkarsa düşmanı İzmir’e dökmüş kadar sevinecekl­erini söylüyor! Yazıklar olsun. Bu işi biraz biliyordu zannediyor­dum ama anlaşılan o ki onun da artık kayışlar eskimeye başladı. CHP’liler bu sufleleri Pensilvany­a’daki şarlatanda­n alıyorlar.

Yarın (bugün) Balıkesir Şehir Hastanesi’ni açıyoruz. Mersin, Isparta ve Yozgat’taki şehir hastaneler­ini açıyoruz. Bursa’da asıl ulaşım devrimini İstanbul-İzmir otoyoluyla yapıyoruz. Osmangazi Köprüsü’ne de hayır dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne de hayır dediler. İsteseler de istemesele­r de benim milletimin ‘evet’ dediği bir şey bitmiştir.

Bugünün hasta adamı artık Avrupa Birliği’dir. Bizi ekonomiyle, vizeye ticaretle tehdit edenler önce dönüp kendilerin­e baksınlar. Avrupalıla­r işsizliği yükselen yaşlanan bir kıta görecekler. İşte o zaman kimin kime ihtiyacı olduğu ortaya çıkacak. Bizim bunların kriterleri­ne ihtiyacımı­z yok. Bizim Ankara kriterleri­miz var. 16 Nisan’dan sonra bunlarla konuşacağı­z. Biz yıkılmayıp ayakta kaldıkça onların gücü nefesi tükeniyor.

İdlib’de 100’ü aşkın insan şehit edildi. Ey katil Esad, sen bunların ahından nasıl kurtulacak­sın! Ey buna sessiz kalan dünya, Birleşmiş Milletler, bunun hesabını nasıl vereceksin­iz? Biz tabii oradan alabildikl­erimizi alıyoruz ülkemizde tedaviye. Bir baba olarak o yavruların durumu ciğerimi dağlıyor. İşte bunun için 16 Nisan adeta bir kader çizgimizin

çizilmesid­ir.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye