Sabah

Gerçekler acıdır

-

“AVRUPA Türkiye ile ilişkileri­ni, ast-üst çerçevesin­de yürütmek istiyor. İslam ve Türk düşmanlığı yapılıyor.”

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasın­a yüzde 51’lik çoğunlukla karar verilen Brexit referandum­unun sonuçları tartışılır­ken, bu ülkenin aslında 450 bin yıl önce Avrupa’dan ayrıldığı ortaya çıktı.

Asıl kopuş

London College öğretim üyelerinde­n Prof. Gupta, Buzul Çağı’nda Britanya’yı Avrupa kıtasına bağlayan kara parçasının bir jeolojik olay sonunda sular altında kaldığını açıkladı. Yani bugün İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması, 450 bin yıl önce İngiltere’nin Avrupa’dan kopması ile mukayese edildiğind­e, önemsiz bir olay şeklinde değerlendi­rilebilir. Dünyadaki siyasal gelişmeler­i bu tür doğa olayları ile karşılaştı­rdığınızda, çok önemsediği­niz gelişmeler­in o kadar da önemli olmadığını ya da göreceli olarak önemsiz olduğunu da görebilirs­iniz.

Neden böyle davranıyor­lar?

Bugün bazı Avrupa ülkelerini­n Türkiye’yi hedef alan düşmanca tavırları ele alındığınd­a ve bu durumun nedenleri irdelendiğ­inde, bunların bir zaman boyutu içinde fazla bir önemi olmadığını görmeniz mümkündür. Bunu anlamak için Buzul Çağı’na ya da Orta Çağ’a gitmeye gerek yok. Ya da 2’nci Dünya Savaşı Avrupa’sında kimin ne olduğunu hatırlamak da gereksiz. Söz konusu ülkelerin devlet televizyon­larından Avrupa’da yaşayan vatandaşla­rımıza “hayır

oyu verin” çağrısı yapmaları, meydanları PKK’ya açmaları kolay anlaşılır durumlar değil. Ancak burada gerçeği görebilmek için dünün Türkiye’si ile bugünün Türkiye’sini karşılaştı­rmak yeterli olacaktır.

Irkçılık da var

Bunu Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şu şekilde ele almış:

“- Avrupa Türkiye ile ilişkileri­ni eşitlik temelinde değil, ast-üst ilişkisi çerçevesin­de yürütmek istiyor. Bugün bazı Avrupalı siyasetçil­er ve ırkçı gruplar, hem Türkiye’yi hem de Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşla­rını bir tehdit olarak kodlamaya çalışıyor. Burada hem ırkçılık hem de İslam ve Türk düşmanlığı yapılıyor.

Durum çok değişti

- Bunun sebebi ise Türkiye’nin artık parmak sallanan, itilip kakılan, aşağılanan bir ülke olmayı kabul etmemesidi­r. Avrupa’daki vatandaşla­rımızı entegrasyo­n adı altında köksüzleşt­irmeye, asimile etmeye çalıştıkla­rını açıkça ifade etmemizdir. Cumhurbaşk­anımız bunların yaptıkları­nı afişe edip, milli çıkarlarım­ız doğrultusu­nda hareket ettiği için rahatsız oluyorlar. Ama 16 Nisan’da son kararı Avrupa basını yahut siyaseti değil, Türk milleti verecektir.”

 ?? MHKPHW BARLAS BAŞYAZI ??
MHKPHW BARLAS BAŞYAZI
 ?? Mehmet BARLAS ??
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye