Sabah

İSTANBUL’DA ‘sinema’ zamanı

SABAH gazetesi ve atv’nin tema sponsorlar­ı arasında yer aldığı İstanbul Film Festivali dün 36’ncı kez kapılarını açtı. Festival 15 Nisan’a kadar sürecek

- G|NKDQ GÖ.D80$1 MAGAZİN

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve sinemaseve­rlerin yıl boyunca heyecanla beklediği İstanbul Film Festivali’nin (İFF) 36’ncısı önceki akşam TİM Show Center’da düzenlenen açılış töreniyle başladı. Cem Davran’ın sunuculuğu­nu üstlendiği açılış töreni, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve İFF Direktörü Kerem Ayan’ın katılımıyl­a gerçekleşt­irildi. Sinema ve kültür sanat dünyasında­n pek çok davetlinin katıldığı gecede, ilk olarak festivalin gerçekleşt­irilmesine en fazla katkıda bulunan kurumlara teşekkür plaketleri verildi. “Dünya Festivalle­rinden” bölümün tema sponsoru SABAH adına Turkuvaz Medya Grubu Kurumsal İletişim Grup Müdürü Fecir Alptekin, “Yıllara Meydan Okuyanlar” bölümü tema sponsoru atv adına Turkuvaz Medya Grubu Pazarlama Müdürü Gözde Güleryüz plaket aldı.

Gecede festivalin onur konuğu Ian McKallen da Onur Ödülü’nü festival direktörü Kerem Ayan’ın elinden aldı. British Council işbirliğiy­le İstanbul Film Festivali’nin onur konuğu olan Sir Ian McKellen, festival kapsamında yenilenmiş kopyasıyla gösterilec­ek Richard III’ün Atlas ve REXX sinemaları­ndaki gösterimle­rine katılarak sinemaseve­rlerle buluşacak.

‘LODOS’ GÖSTERİLDİ

Törende alternatif müziğin sevilen isimlerind­en Kalben de kısa bir dinleti sundu. Açılış töreninin ardından 36. İstanbul Film Festivali’nin Galalar bölümünde de gösterilec­ek, Tassos Boulmetis’in yönettiği Lodos/ Notias filmi izleyicile­rle buluştu. Filmin yönetmeni Tassos Boulmetis ile oyuncuları Yiannis Niarros ile Chara Mata Giannatou da gösterime katıldı.

 ??  ?? Festivalin onur konuğu oIan McKallen Onur Ödülü aldı.
Festivalin onur konuğu oIan McKallen Onur Ödülü aldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye