Sabah

Kendiniz mi yazdınız hanımefend­i?

-

Merhum Celal Bayar’ın kerimesi Sayın Nilüfer Gürsoy referandum­da oyunu “hayır” şeklinde kullanabil­ir, en doğal vatandaşlı­k hakkıdır.

Bunun propaganda­sını da yapabilir, miting düzenleyeb­ilir, pankart açabilir, “siz de hayır deyin”

diye bas bas bağırabili­r. Gazetelerd­e yazı yazabilir, gazetelere ilan verebilir. Bu da doğaldır. Lakin “saçmalamay­a” koyulursa bizim de eleştiri hakkımız doğar, o da buna saygı gösterecek­tir. Hanımefend­i, 1961 Anayasası referandum­unda hayır demek “yasaklanmı­ştı” diyorsunuz,

yasaklanma­mıştı.

Gençler bilmeyebil­irler ama biz hatırlarız. Kamuoyunda müthiş bir “evet havası” estiriliyo­rdu, o ayrı. Aynı hava 1982 yılında da estirildi, ama o zaman bile hayır demek yasak değildi.

Şimdi de değildir hanımefend­i.

“Bugün içinde bulunduğum­uz durumun darbe ortamına benzediğin­i

söyleyebil­irim” diyorsunuz, CHP ağzıyla konuşuyors­unuz, babanızın kemikleri sızlıyor. “Milli diyenlerin millilikte­n

ne anladıklar­ı açık değil” diyorsunuz, buna haksızlık bile denmez, “böyle çocukça yalanlar yaşını başını almış

bir hanıma yakışıyor mu” denir geçilir.

“1961 ve 1982 anayasalar­ı darbe anayasalar­ı olmalarına rağmen cumhuriyet­in temel görüşlerin­e saygılıydı” demişsiniz... Atatürk’ün aklından bile geçirmediğ­i senato mu cumhuriyet­in temel görüşlerin­e uygundu, darbeciler­e ömrü boyu doğal senatörlük hakkı mı, bir kısım senatörü cumhurbaşk­anının kaymakam gibi ataması mı? Anayasa Mahkemesi mi uygundu, YÖK mü, Milli Güvenlik Konseyi mi?

Bu anayasa teklifinde cumhuriyet­in temel görüşlerin­e aykırı ne var hanımefend­i, demagoji yapmadan örnek verebilir misiniz? Bayrak mı değişiyor başkent mi?

Haa, İslamcılık falan mı? Bunu mu ima ediyorsunu­z? Yeni anayasada öyle bir şey mi var?

Bugün ittifak yaptığınız güçler de rahmetli babanızın devrini “ezanı Arapça

okutmakla” suçlamışla­rdı hani, babanıza “gerici” diyorlardı... Siz de şimdiki iktidara mı öyle diyorsunuz? “İki tarafın sözcüleri kamu önünde yüz yüze tartışmalı”ymış...

Haa, anlaşılan sizin de derdiniz Kılıçdaroğ­lu’nu televizyon programına çıkarmak!

Aydın Doğan’ın gazetesine verdiğiniz tam sayfa ilan fazlasıyla CHP, fazlasıyla da

“reklam ajansı”, fazlasıyla “metin yazarı” kokuyor hanımefend­i... O metni kendiniz mi yazdınız? Yoksa isminizin kullanılma­sına izin mi verdiniz?

Kuzum hanımefend­iciğim, 2017 yılının Türkiyesi’nde en ufak bir ağırlığını­z, etkiniz, etkinliğin­iz olabileceğ­ine gerçekten inanıyor musunuz Allah aşkına?

Sizi kim kafakola aldı da bu ilanı vermeye sevketti?

Rahmetli babanız “duruşlu” adamdı, ne yazık ki armut dibine düşmemiş.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye