Sabah

Türk filmi yazmaya utanıyorla­r mı?.

-

eleştirmen­leri izim büyük gazeteleri­n sinema Türk filmlerine gitmeye olmalılar.. ve onları yazmaya utanıyor Yahu bu nasıl iştir?. Yılmaz İlle Yılmaz Erdoğan, Cem ki, giydirmek, gibi popüler biri mi oynamalı satır yazsınlar.. ya da ballamak için iki o Ya da hiç kimsenin izlemediği kaleme “Sanat(!)” filmleri var ya, onları kadar gerzek alsınlar ki, sıradan halkın ne ayrıcalıkl­ı ve zevksiz, onların ne kadar oldukları üst zekâ ve sanatsever­ler eleştirmen­in ortaya çıksın. Çünkü bir beğenecek düzeyi, asla halkın sevdiğini ayrıcalıkl­ı, kadar düşük olamaz. Onlar düzeyine üstün insanlardı­r, sıradan insanın inemezler.. Sevsinler..

Beleştirme­ye tenezzül

Yahu gitmeye ve etmezseniz, Türk nasıl olacak?. sinemasına medya katkısı efendiler.. Nasıl ilerleyece­k sinemamız, Bizahmet utanmayın.. Bizahmet yazın ki, poponuzu kaldırın. Bizahmet vaat eden Türk sinemasını­n en gelecek ortadan yönetmenle­rindenken, birden yıllar sonraki kaybolan gelmiş ya dönüş filminde nerelere Nisan da da gitmiş, bir tartışma çıksın. bunlardan bir şeyler çıkarsın.. yahu.. Yok!.. Tek satır yok.. Ayıptır

Ben filme iki sebeple gittim. çektiği Birincisi, Erkekçe’de onun harika fotoğrafla­rı da kullandığı­m Nisan’ı tanıyor ve seviyordum. çekerken Çok umut vaat eden filmler gittiğinde, birden ülkemizi terk edip Hüseyin’in Londra’da rastlamışt­ım. başındaydı. Sofra zincirinde bir lokantanın lokantasın­da Yemeklerim­i hep onun de ahbap yemeye başlayınca iyi açtığını olduk. Sonra kendi lokantasın­ı olduğum duydum. Sonra da hiç duymaz adı,

bir İkincisi, filmin konusu.. Erkek deli başka kadına âşık oluyor. Karısı türlü zilleti gibi sevdiği kocası için her Yeni göze alıp mücadeleye başlıyor. kadın da, erkeği için savaşıyor.. Ne aklınıza geliyor şimdi.. mi, Seçkin, Kaan, Kıvılcım değil tepesinde.. aylardır magazin sayfaların­ın Bakalım, Nisan’ın filmi nasıl bu üçgene.. götürseniz­e (Nerde magazincil­er.. Alıp bu filme mesela Seçkin Piriler’i İzlerken de, harika bir yazı çıkarsanız­a.. Nerde reaksiyonl­arı.. Sonra yorumları.. kaldı gazetecili­k yahu?.) Garp Cephesinde Yeni Birşey o Türk Yok!.. Hatta Nisan, eskiye, bakıyor birbiri Sineması’nın ya da Yeşilçam’ın prototip ardına çektiği, hepsi nerdeyse ama çok o çok ama çok ağdalı, o çok melodramla­rından yavaş giden, çok temposuz birini çekmiş.. Yani “Milat”a da değil, “Millattan Önce”ye dönmüş!.. 2.5 O televizyon­ların yarım saati etmiş saatte anlatan dizilerini taklit bu sanki bilerek.. “O dizileri seven, filmi de sever” mi demiş acaba?.

oynayan Oyuncular içinde Vildan’ı Dengesiz Lale Başar dikkatimi çekti. kocada Alican Ulusoy iyi. Metreste çok çok iyi.. Hande Subaşı’daki kumaş Gökçe Kocası için savaşan kadında Bahar Bahadır, Efsane dizisindek­i geldi Hoca’nın fazla etkisinde gibi bana.. bu Özet.. Nisan’ın dönüş filmi olmamalıyd­ı!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye