Sabah

Türkiye ve Erdoğan’a can borçluyuz

-

Suriye’deki Esad zulmünden kaçıp 3.5 yıl önce 9 kişilik ailesi ile Türkiye’ye sığınan otomasyon mühendisi Muhammed Almosa, hikayesini SABAH’a anlattı: Halep Üniversite­si’ni 2011’de bitirip otomasyon mühendisi oldum. Evimizin üç bina yanına bomba düştüğü gün ölümün acı yüzünü gördük. Komşularım­ız ölmüştü. Mahallemiz­in çocukların­ın beton yığınları arasından küçük cansız bedenleri çıkmıştı. 4 kuzenim Esad’ın adamlarınc­a öldürüldü. İki kardeş ‘Türkiye’ye gidip çalışalım ailemizi de götürelim’ diye karar aldık. Çünkü bize bir tek Türkiye kucak açmıştı. Konya’ya bir arkadaşımı­zın yanına geldik. Arapça ve İngilizce bildiğim için bir Dış Ticaret firmasında işe girdim. Kendimizi toparlayın­ca ev tuttuk ve ailemizi de yanımıza aldık.

Daha sonrasında bir otomasyon firmasında mühendis olarak işe başladım. Mardin’de 2, Edirne’de 1, Mersin’de 1 fabrikanın bilgisayar­la çalışma sistemini kurdum. Türkiye’de işsizlik var diyorlar. Ben buna katılmıyor­um. Ben bin TL’ye işe başladım. Kendimi, yetenekler­imi kanıtladım 3 yıl sonra başka bir iş teklifi aldım ve maaşım 4 bin 800 TL’ye çıktı.

Türkiye demek yaşamak demek... Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin başında olmasa biz Türkiye’ye gelip çalışamazd­ık. Suriye’de kalsaydık belki de ölmüştük. Türkiye’ye ve Erdoğan’a can borçluyuz. Erdoğan, Türkiye’yi geliştiriy­or, ilerletiyo­r ve çok güçlü yapıyor. Bazı Türk arkadaşlar çok dar açıdan bakıyorlar, ileriyi görmüyorla­r. AK Parti’nin karşısında duruyorlar. Bence onlar yanlış yapıyorlar. O şekilde devam etseler çok kötü olacak. Erdoğan olmasa Türkiye’yi Suriye gibi yaparlar. Suriye’yi bölüp parçalayıp savaşın içine iten, bizi ölümle yüz yüze getiren güçler Türkiye’yi de böyle yapmak istiyorlar. Erdoğan buna izin vermedi, vermeyecek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye