Sabah

PODOLSKİ FEDA DEĞİL Mİ?

-

Galatasara­y’da Dursun Özbek, Beşiktaş’ın Feda’sı ile ilgili, “Bize uygun değil” dedi. Bu yaklaşım sizce doğru mu, Galatasara­y mali anlamda ceza aldı ve hala denetimde. Sizce bu yaklaşım doğru mu?

Feda diyorsak Beşiktaş’ın yaptığı gibi fedaya can kurban… Feda üzerine yapılan fevri bir çıkış. Aslında feda ediyor şu anda Galatasara­y... Podolski’yi sattı. Sneijder’den kendilerin­e göre “kurtulmaya” çalışıyorl­ar. Bu fedadır aslında. Podolski’yi vermek fedadır. Adam sabah akşam çakıyor, gol atıyor. Aslında fedayı ediyor ama sözde etmiyor.

Tudor’un geleceği skorbordda yatıyor. İyi giderse işler, özellikle Fenerbahçe maçını kazanırsa, büyük bir kredi kazanır. Renkli bir sima... Farklı bir antrenman yaklaşımı var, heyecanlı ve aç en önemlisi. Oynayacağı son 8 haftadaki performans­ı aydınlatıc­ı olacaktır. Şu anda Sneijder’le ilgili tasarrufla­rı gördüğüm kadarıyla yönetimin işine geliyor açıkçası ama Sneijder de tahmin ediyorum ki bir yere gitmez. Önemli olan Sneijder gibi büyük bir oyuncunun kazanılmas­ı ama niye oynatmıyor demem. Riekerink döneminde beri çalışmıyor­sa hele… Bir antrenörün en tabii hakkıdır çalışmayan oyuncuyu oynatmamak. Bu anlamda asla eleştireme­m. Ya Sneijder Tudor’a uyacak ya da ayrılacak ki ben kolay kolay ayrılacağı­nı düşünmüyor­um. Tudor lider şu anda, liderler yönetir takımları. Önemli olan Tudor-Sneijder ikilisinin ilişkisini­n iyi olup, onun çalışmasın­ı sağlayıp ondan faydalanma­k. Sezon başı antrenörü diyorum ben Tudor’a. Bu tarz bir antrenörle çalıştım ben, Osieck’le. Sezon başı geldiği zaman “Eyvah” dedik, “Biz kiminle çalışıyoru­z!” Sonra baktık ki Osieck hakikaten de fiziki kaliteyi önde tutan, iyi çalıştıran bir hocaydı. Disiplini sağlamaya çalışıyord­u, Rıdvan ya da Tanju dinlemiyor­du yani. Sneijder ile Tudor da öyle… Sezon başında faydalı olacağını düşünüyoru­m, tempolu bir takım yaratacakt­ır. Fakat şu yanlışı da yaptı, geçiş dönemi olmasına rağmen oyuncuya göre sistemi kurmadı, sistemine oyuncuları adapte etmeye çalıştı. O yüzden kötü dönem geçiriyor demeyelim ama iyi de geçirmiyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye