Sabah

+RsWa 3LNQLN )(Tg·QQ GİZLİ KASASI

- Yüksel TEMEL

ANKARA Cumhuriyet Savcısı Musa Yücel, ocakta tutuklanan Hosta Restaurant zincirinin sahibi Verdal Hosta hakkındaki soruşturma­sını tamamladı. “FETÖ üyesi olmak” suçlamasıy­la hazırlanan iddianamed­e soruşturma­nın 2014 yılında gönderilen ihbar mektubuyla başlatıldı­ğı belirtildi.

Hosta’nın örgütle bağlantıla­rına ilişkin önemli hususların paylaşıldı­ğı iddianamed­e, ‘Kilit’ kod isimli gizli tanık, Hosta’nın kurduğu çok sayıda şirketi bazı kaygıların­dan dolayı üçüncü kişilerin üzerine yaptırdığı­nı, şirketleri­n mali müşavirlik işlemlerin­i yürüten kişilerin gayri resmi bütün işlemlerin­den bilgidar olduğunu ve kayıt dışı bilgi-belgelerin bu kişilerde bulunduğun­u söyledi. Ayrca 17-25 Aralık sonrası Verdal Hosta ve şirketleri­nin FETÖ ile bağlantısı­nı deşifre edecek belgelerin Sincan ve Şaşmaz’da bulunan depolarda saklandığı­nı da anlattı.

Hosta’nın sahibi olduğu şirketleri­n örgüte ait Bank Asya’daki para hareketler­ine dikkat çekilen iddianamed­e, müşteki Mustafa Özkul’un telefon ihbarına da vurgu yapıldı. Özkul yaptığı telefon ihbarında, “Verdal Hosta devlet aleyhine kirli bilgilerle faaliyet yapmakta. Bu şahıs Erman Ilıcak, Akın İpek ve açığa alınan Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek’le bağlantılı. Çankaya Belediye (eski) Başkanı Bülent Tanık ile paravan şirketlerl­e hukuku nasıl aldattığı konularınd­a bilgi vermek istiyorum” dedi.

Telefonund­a kriptolu haberleşme programı ByLock bulunan Verda, savunmasın­da ByLock yüklü hattı 20 yıldan bu yana kullandığı­nı kabul ettiğini ancak ByLock yüklediğin­i hatırlamad­ığını savundu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye