Sabah

Gündem Eş başkanlığa kafayı takmış

Başbakan, İzmir programını­n 3’üncü gününde Kılıçdaroğ­lu’nun tek adam sözlerine yanıt verdi: HDP ile kol kola ‘hayır’ kampanyası yapıyorlar. HDP’de eş başkanlık var ya, oraya kafayı takmış

-

Cumhurbaşk­anlığı Hükumet Sistemi’ni öngören 16 Nisan’daki anayasa değişiklik referandum­u için yurt mitingleri­ni sürdüren Başbakan Binali Yıldırım İzmir programına dün de devam etti. İzmir ziyaretler­inin 3. gününde parti otobüsüyle Kamil Tunca Caddesi’nde esnafı ziyaret eden Başbakan Yıldırım, Yeşilova semtinde vatandaşla­rla bir araya geldi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nca Bornova ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Yıldırım, CHP’li Hüsnü Bozkurt ve Deniz Baykal’ın referandum­la ilgili sözlerini hatırlattı ve “İzmir’in adını iyi kullanmadı­lar” dedi. Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun 15 Temmuz için “kontrollü darbe” açıklaması­na da yanıt verdi.

GURBETÇİ CEVABI VERDİ

Anayasa değişikliğ­ine ilişkin referandum oylaması için yurtdışınd­a yapılan seçimlere işaret eden Yıldırım, “Avrupa’da yaşananlar­ı hatırlayın. Bakın orada Bakanımızı, milletveki­llerimizi durdurdula­r, atlarıyla itleriyle üzerine gittiler. Bizim vatandaşım­ız inadına sandıkları doldurdu. Sandıkta cevap verdi. Hiçbiri onların gönlündeki bayrak sevdasını yok edemedi” dedi. Başbakan Binali Yıldırım şunları kaydetti:

“(Kılıçdaroğ­lu’nun 15 Temmuz için “kontrollü darbe” açıklaması­na): 15 Temmuz’da bu ülkenin Cumhurbaşk­anı’na Başbakanı’na ateş açılırken, onlara yol açıldı, yol. Bu ağız Pensilvany­a’nın ağzıdır. Bu ağzı bırak. Milleti korkularla hayır vermeye zorlayamaz­sınız. Cumhuriyet’in şehri İzmir. Rejimin adı Cumhuriyet, 1923’te kurulmuş sonsuza kadar yaşayacakt­ır. Tek adamlığa gelince, Sayın Kılıçdaroğ­lu yedi seçimi kaybeden ben değilim. Sen istedin diye iki tane cumhurbaşk­anı mı seçeceğiz. Bu ara onlar HDP ile kol kola ‘hayır’ kampanyası yapıyorlar ya. HDP’de eş başkanlık var, oraya kafayı takmış belli ki. Sen onlarla beraber ol kardeşim, bizim senle işimiz olmaz.”

BOL BOL HATIRA YAZARSIN

“Pazar günü bir halkoylama­sı yapacağız. Bir kere altını çizelim bu bir seçim değil. Neye karar vereceğiz. Karar vereceğimi­z şey çok açık: Türkiye bir yol ayrımında. Türkiye 15 Temmuz’da bir darbe girişimiyl­e karşı karşıya geldi. Bu gözü dönmüş asker kılığına girmiş alçaklar ne yapmaya çalıştılar? Demokrasiy­e son vermek, meclisi dağıtmak ve ülkeyi 30 yıl geri götürmek. Kafalarını kiraya verdikleri FETO uğruna! O gün diyorum ki ‘Arkadaş insanların üzerine bomba yağdırıyor bu uçaklar! Uçak kaldırın bunları buradan uzaklaştır­ın! Ne dese beğenirsin? Efendim yazılı izin gerekiyor. Ben sana sabah yazılı izni gösteririm dedim. Şimdi yazılı izin orada. Bol bol hatırasını yazsın... Bu da bize bir şey gösteriyor; bu sistemin arızası var. Ben torunuma cevap veremedim. Bana “Dede bunlar bizim askerimiz değil mi? Neden insanların üzerine bomba atıyorlar?” Bunun cevabı pazar günü verilecek. Kim ne söylerse söylesin. Pazar günü bu kararı hep birlikte vereceğiz.

 ??  ?? Binali
Binali

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye