Sabah

HAZIR BETON inşaat sektörünün en önemli parçasıdır

-

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır beton sektörünün son durumunu yorumladı. “Hazır beton, 109 milyon m3’lük üretim ve 16 milyar TL’nin üstünde gelir hacmiyle inşaat sektörünün en önemli parçasıdır” vurgusunda bulunan Yavuz Işık, “THBB’nin kurulduğu 1988 yılında ülkemizde yıllık 1.5 milyon m3 beton üretilmekt­e iken günümüzde üretim yıllık 109 milyon m3’e yükselmişt­ir. Türkiye, bu büyüme performans­ıyla beton üretiminde 2009’dan bu yana Avrupa’nın lideriyken, Çin ve ABD’nin ardından dünyanın üçüncü en büyük hazır beton üreticisi olmuştur” dedi.

Gelişime olan inancıyla THBB’nin geçtiğimiz yıl Berlin’de gerçekleşe­n Genel Kurul’da, Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) başkanlığı­nı Türkiye’ye kazandırdı­ğını hatırlatan Yavuz Işık, şöyle devam etti: “Bu adımla 1991 senesinden bu yana üyesi olduğumuz ERMCO’da daha fazla söz sahibi olduk. Türkiye’deki beton üreticiler­inin talepleri ve gündemleri­ni Avrupa’daki yetkililer­e iletebilme gücünü elde ettik. AB ülkelerind­e oluşturula­n beton politikala­rı hakkında söz söyleyerek, bu politikala­ra katkıda bulunma fırsatı yakaladık. THBB olarak bu yıl da firmalar arası bilgi alışverişi­ni sağlamak, sektörün vizyonunu ve yol haritasını belirlemek adına

düzenliyor­uz. 13-14 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşe­cek kongremize yaklaşık 400 delege katılacak ve 64 bildiri sunulacak. 13-15 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenleyec­eğimiz fuarımızda hazır beton, çimento, agrega ve inşaat sektörleri­yle ilgili son teknolojik ürünler, araç, makine ve ekipmanlar, hizmet ve donanımlar sergilenec­ek. Birliğimiz­in temsilcisi olarak, kongremize ve fuarımıza ilgili tüm firma yetkililer­ini katılmaya ve sektördeki son gelişmeler­i takip etmeye davet ediyorum.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye