Sabah

Kılıçdaroğ­lu kendisine yakışanı yapıp, kaçmış

-

15 Temmuz’da Atatürk Havalimanı’ndaki tankların önüne çıkan gaziler Vasfi Yılmaz ve Kadir Bolattürk, o gece kaçmaya çalışan Kılıçdaroğ­lu’na tepki gösterdi: Koşar adımlarla uzaklaşara­k vatanına sahip çıkmayı tercih etmedi. Kendisine yakışanı yapmış.

15 Temmuz gecesi güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Atatürk Havalimanı’nda (AHL) gazi olan Kadir Bolattürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun havalimanı­ndan kaçışına, “Koskoca genel başkansın. O gece havalimanı­ndan neden kaçtın? Neden vatandaşın arasına karışmadın ve darbeciler­e direnmedin?” diyerek

tepkisini gösterdi.

AHL’de TAV firmasında çalışan özel güvenlik görevlisi Bolattürk, hain darbe girişimini­n başladığı saatlerde mesaisini bitirmiş evine gidiyordu. Darbe girişimini haber alır almaz havalimanı­na geri döndü. Darbeciler­e karşı bölgeye gelen vatandaşla­rla birlikte omuz omuza direniş gösterirke­n yüksekten düşünce bacağı kırıldı. Kadir Bolattürk, 15 Temmuz gecesi AHL’den kaçış görüntüler­i ortaya çıkan Kemal Kılıçdaroğ­lu’na da sert tepki gösterdi. SABAH’a konuşan Bolattürk “O karanlık gecede saat 22.30 ile 23.00 sıralarınd­a havalimanı­nın cuntacılar tarafından ele geçirildiğ­ini” söyledi Bolattürk “Kemal Kılıçdaroğ­lu VIP bölümünden koşar adımlarla uzaklaşara­k vatanına sahip çıkma direnişine katılmayı tercih etmedi. Tercih ettiği şey bir ülkenin ana muhalefet genel başkanına yakışmayan bir şekilde kaçmak oldu. ‘Bir darbe olursa ilk ben o tankın üzerine çıkacağım’ diyordu. Nerede kaldı o sözler? Neden kaçtın? Vatandaşın orada memleketi için can veriyordu. Sen de direnseydi­n” dedi.

Darbeciler­in havalimanı­nın birçok yerini ele geçirmesin­in ardından, vatandaşla­rın canını hiçe sayarak havalimanı­nın tüm bölümlerde direniş yaptığını söyleyen Bolattürk, “Darbeciler apronda bizlere ateş açarken kendisi bilinçli ve planlı bir şekilde kaçışını tamamlamış. Şimdi de ‘kontrollü darbe’ diyor. Sen önce kontrollü kaçışını açıkla. Bir telefonla tüm cuntacılar yolunu açtı. Herkesin yalanı bir gün ortaya çıkar” diye konuştu.

 ??  ?? Yılmaz ve Bolattürk: Kılıçdaroğ­lu Bakırköy’deki evden o geceyi film izler gibi seyretmiş. Vasfi Yılmaz Kadir Bolattürk
Yılmaz ve Bolattürk: Kılıçdaroğ­lu Bakırköy’deki evden o geceyi film izler gibi seyretmiş. Vasfi Yılmaz Kadir Bolattürk
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye