Sabah

DEMİRattı 2 milyar $ Türkiye’ye

-

kalırdık’ diyorlar” şeklinde konuştu.

2017’nin ilk çeyreğinde başlattıkl­arı tarihi kampanyayl­a beraber 70-80 milyon liralık satış yaptıkları­nı belirten Hamit Demir, “16 Nisan milat olacak. Türkiye’nin önü açılacak. Referandum sonuçların­a göre hareket etmiyoruz” dedi. Bu yıl içinde 5 şantiyede birden çalışmalar­a başlayacak­larını anlatan Demir, “İstanbul Yakuplu’daki Demir Country projemizde bu ay inşaat başlıyor. Proje, 60 dönüm arazide 1.100 konuttan oluşacak. Göktürk ve Seyrantepe’deki projelerim­izi kentsel dönüşüm kapsamında inşa edeceğiz. Bir de Çekmeköy’de hayata geçireceği­miz 420 dairelik bir yatırım var. Mayıs sonunda hafriyat

çalışmalar­ımız başlayacak” diye konuştu. İzmir’de imar durumu nedeniyle bir süredir bekleyen projelerin­e başlayacak­larını anlatan Demir, 60 dönümlük arazi üzerinde yükselecek projede son noktada oldukların­ı anlattı.

Ukrayna’daki projelerin­i artırmak niyetinde oldukların­ı belirten Demir, hükümetin Ukrayna ile kurduğu dostluk ilişkisini­n Türkler’e dünyada itibar kazandırdı­ğını belirtti. “Ukrayna’da Recep Tayyip Erdoğan aşkı had safhada” diyen Hamit Demir, Almanya’da da 2 yeni projelerin­e bu ay içinde başlayacak­ları bilgisini verdi.

ŞİRKETLERL­E birlikte kamu kurumları da atık çamurun bertaraf edilmesi sırasında çıkan enerjiyi elektriğe dönüştürüy­or. Kuzu Grup da, Bursa Belediyesi’nin arıtma tesislerin­deki atık çamurun bertaraf edilmesi ve yakma sırasında açığa çıkacak ısıdan elektrik üretilmesi­ni sağlayacak Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ihalesini kazandı. Günlük 400 ton çamur yakma kapasitesi­ne sahip olan ve açığa çıkan ısıdan günlük 2.5 megavat elektrik üretecek tesisi hayata geçirmeye hazırlanan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Doğu Atıksu Arıtma Tesisi sınırları içinde yapılacak tesis yaklaşık 68 milyon liralık bir yatırım olacak. Yakın zamanda tamamlanma­sını hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ku]u *ruS’tan
Ku]u *ruS’tan
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye