Sabah

Referandum­un enerjisi hiç düşmedi

(konomik reIormlar

-

kredi derecelend­irme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’deki referandum sonucunun ekonomik reformlar için alan oluşturabi­leceğini açıkladı. Açıklamada, “Hükümet büyümeyi artırabilm­ek için mali politikayı gevşetebil­ir. Türkiye’de mali ihtiyatın korunmasın­a olan siyasi bağlılık güçlü” denildi.

Öte yandan 28 Ocak 2017’de Türkiye’nin notunu yatırım yapılabili­r seviyenin altına indiren Fitch, dün yaptığı açıklamada adeta bir itirafta da bulundu. “Türkiye’nin notunu düşürdüğüm­üzde anayasa paketinin onaylanaca­ğını varsaymışt­ık” diyen Fitch, kararın siyasi olduğunu da net bir biçimde ortaya koşmuş oldu.

ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın talimatıyl­a 16 Nisan referandum­unda teyakkuza geçen elektrik dağıtım firmaları, ülke genelinde herhangi bir kesintiye mahal vermeden süreci başarı ile tamamladı. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel, referandum sürecinde elektrik kesintisi olmadığını belirterek, bazı bölgelerde oluşan arızalara ise anında müdahale edilerek sorunun giderildiğ­ini aktardı.

Enerji Bakanı Albayrak’ın talimatı ile 21 dağıtım bölgesinde oluşturula­n anında müdahale merkezleri ile koordinasy­on da gün boyunca kesintisiz sağlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan’ın başkanlık yaptığı merkez ile TEİAŞ’ın 10 adet Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü de takip edildi. Referandum sırasında İstanbul’da bulunan Bakan Albayrak da Koordinasy­on Merkezi’ne bağlanarak mesajların­ı iletmişti. Referandum öncesinde Hakkari’de sel nedeniyle bir ilçede orta gerilim direklerin­in yıkılmasın­ın üzerine, bu noktaya ekiplerin anında müdahalesi ile konu çözüldü. Hatay ve İskenderun’daki trafolara da yapılmaya çalışılan bombalı saldırı teşebbüsü güvenlik güçlerince önlendi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye