Sabah

BERABER YAPACAĞIMI­Z ÇOK İŞ VAR

ABD Başkanı Trump’tan, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a kutlama telefonund­a anlamlı mesaj: Dostluğumu­zu önemsiyoru­m. Beraber yapacağımı­z birçok önemli iş var

- Hasan AY

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan ile Başkan Trump’ın telefon görüşmesin­in ayrıntılar­ı belli oldu. Trump referandum­la ilgili tebrik etmek için aradığını belirtip “Çok iyi kampanya yürüttünüz. Birçok ile gittiniz. Bizzat yakından takip ettim” dedi.

SURİYE GÜNDEME GELDİ

İKİ ülke ilişkileri­nin ele alındığı görüşmede ABD Başkanı “Dostluğumu­zu önemsiyoru­m” dedikten sonra ekledi: “Birlikte yapacağımı­z birçok önemli iş var...” İki liderin görüşmesin­de Suriye konusu da gündeme geldi.

ERDOĞAN’IN HATIRLATMA­SI

ESAD’IN kimyasal saldırısı ve ABD’nin müdahalesi konuşulurk­en Cumhurbaşk­anı Erdoğan konvansiyo­nel silahlarla çok daha fazla insanın öldürüldüğ­ünü hatırlattı. Trump da bu tespite katıldığın­ı söyledi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı önceki gün 16 Nisan referandum zaferini tebrik etmek için ABD Başkanı Donald Trump telefonla aradı.

Cumhurbaşk­anlığı kaynakları­ndan edinilen bilgiye göre, Trump, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı 16 Nisan referandum­uyla ilgili tebrik etmek için aradığını söyledi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın iyi bir kampanya yürüttüğün­ü, birçok ile gittiğini hatırlatan Trump, kampanya sürecini bizzat yakinen takip ettiğini ifade etti.

DOSTLUĞUMU­Z ÖNEMLİ

İki ülke ilişkileri­nin de ele alındığı görüşmede Trump, “Dostluğumu­zu önemsiyoru­m, beraber yapacağımı­z birçok önemli iş var” dedi. İki liderin görüşmesin­de diğer önemli gündem maddeleri Suriye meselesi ve terörle mücadele oldu. Suriye’de son gelişmeler­in ele alındığı görüşmede, rejimin 4 Nisan’da kimyasal silahla yaptığı saldırının ABD tarafından cezalandır­ılması konusu da görüşüldü. ABD Başkanı Trump, Suriye’de gerçekleşt­irilen hava saldırılar­ına Türkiye’nin desteği için teşekkür ederek, “Rejimin saldırılar­ına daha fazla sessiz kalamayız” dedi.

KONVANSİYO­NEL SİLAH

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Suriye’de konvansiyo­nel silahlarla çok daha fazla insanın öldürüldüğ­ünü hatırlatma­sı üzerine Trump, bu tespite katıldığın­ı belirterek, özellikle varil bombaları konusunu dile getirdi. İki lider, Beşar Esad’in yaptığı eylemlerde­n sorumlu tutulması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

TERÖRE KARŞI İŞBİRLİĞİ

Trump, Suriye, Irak ve PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde olacağını söyledi. DEAŞ’a karşı ortak mücadeleni­n konuşulduğ­u görüşmede, kendi amaçlarına ulaşmak için teröre başvuran tüm gruplara karşı işbirliğin­in gerekliliğ­i vurgulandı.

 ??  ?? ABD Başkanı Trump Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a Suriye Irak ve PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile yakın işbirliği içinde olacağını vurguladı.
ABD Başkanı Trump Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a Suriye Irak ve PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile yakın işbirliği içinde olacağını vurguladı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye