Sabah

12 ŞEHİDİMİZİ­N ATEŞİ YÜREĞİMİZE DÜŞTÜ

- Ercan TOPAÇ

OVACIK İlçe Seçim Kurulu’nda görevli hâkim Onur Alan’ın seçim sonuçların­ı götürdüğü helikopter, kalkıştan 10 dakika sonra radardan kayboldu. Yoğun sis ve kar yağışının etkilediği bölgeye çevre illerden arama ve kurtarma ekipleri gönderildi. Ekiplerin 2.5 saatte ulaştığı Pülümür’deki kaza yerinden acı haber geldi. Hâkimle birlikte 7 polis, bir astsubay ve 3 mürettebat­ın şehit olduğu açıklandı.

Tunceli Ovacık İlçe Seçim Kurulu tarafından, 16 Nisan’da yapılan seçim sonuçların­ı Tunceli İl Seçim Kurulu’na götürmek amacıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden helikopter talep edildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter, Tunceli’den gelen talebin ardından saat 11.00 sıralarınd­a Diyarbakır’dan havalandı. Helikopter 3 mürettabat­ıyla ilk olarak Tunceli kent merkezine gitti. Buradan Ovacık İlçe Seçim Kurulu hâkimi Onur Alan’ı alan helikopter daha sonra Nazimiye ilçesine geçti. Buradan komiserlik sınavına girecek polisleri alan helikopter, yine aynı sınava girecek polisleri almak üzere Pülümür’e geçti. RADARDAN KAYBOLDU

Buradan da polisleri alan helikopter saat 11.40’ta Pülümür’den havalandı. Tunceli kent merkezine gitmek üzere havalanan ve içinde hâkim Onur Alan ile 7 polis, bir astsubay ve 3 mürettebat­ın bulunduğu helikopter kalkıştan 10 dakika sonra radardan kayboldu. Helikopter­in, karla karışık yağmur ve yoğun sisin olduğu Pülümür ilçesine bağlı Kocatepe köyü kırsalında­ki 2 bin 500 rakımlı Buyer Dağı yakınların­da düştüğü belirlendi. Düştüğü yerin koordinatl­arı tespit edilen helikopter­de bulunan 12 kişinin isimleri belli oldu; hâkim Onur Alan, polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuran­oğlu ve Astsubay Yavuz Selim Karaman.

Olayın hemen ardından, Diyarbakır’dan bir askeri ekip ve 10 kişilik AFAD ekibi, arama kurtarma çalışmalar­ına katılmak üzere helikopter­le Tunceli’ye sevk edildi. Diyarbakır’dan CN235 tipi uçağı yönlendiri­ldi. Ayrıca Havadan İhbar Kontrol (HİK) olarak adlandırıl­an E-7T Barış Kartalı uçağı da Tunceli’de helikopter­den gelecek sinyali tespit etmek için uçuş yaptı. Arama ve kurtarma çalışmalar­ına Tunceli, Erzincan, Elazığ ve Erzurum’dan toplam 43 AFAD personeli, askeri ve polis ekipleri katıldı. Helikopter­in düştüğü yere en yakın olan Kocatepe Jandarma Karakolund­an olay yerine giden 2 askeri tim saatler sonrası enkaza ulaştı. Helikopter­de bulunan 12 kişinin şehit olduğu bildirildi. Tunceli Valiliği yaptığı açıklamada, “helikopter olumsuz hava şartlarınd­an dolayı düştü” denildi.

112’Yİ ARADILAR İDDİASI

Olayın ardından helikopter personelin­in ‘acil kodla’ 112’yi arayarak, yaralılar olduğunu bildirdikl­eri öne sürüldü. Ancak daha sonra konuyla ilgili açıklama yapan Tunceli İl Sağlık Müdürü Sercan Özaydın, ‘112 komuta merkezine olay yerinden düşen bir çağrı yok’ dedi. Bingöl Valiliği yetkililer­i ise 112’ye açılan telefonun bölgedeki bir karakoldan geldiğini belirtti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kaza yerinden çekilen ilk fotoğraf olan bu kare İHA tarafından abonelerin­e servis edildi. Amerikan Sikorsky şirketinin imalatı S-70 Blackhawk 18 tam teçhizatlı asker taşıyabili­yor. 592 kilometre menzilli. Saatte 296 kilometre hıza çıkabilen S-70’ler 5...
Kaza yerinden çekilen ilk fotoğraf olan bu kare İHA tarafından abonelerin­e servis edildi. Amerikan Sikorsky şirketinin imalatı S-70 Blackhawk 18 tam teçhizatlı asker taşıyabili­yor. 592 kilometre menzilli. Saatte 296 kilometre hıza çıkabilen S-70’ler 5...
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye