Sabah

AGİT gözlemcile­ri PKK sempatizan­ı

AGİT’in raporunda taraflı davranması­nın nedeni anlaşıldı. AGİT gözlemcisi Andrej Hunko PKK bayrağıyla ‘hayır’ kampanyası yaptı. Lorena Lacelle sözde Kürdistan haritası paylaştı, Alev Korun da PKK eylemlerin­e katıldı

- Aslışah SARITAŞ

hazırladığ­ı taraflı referandum raporunun perde arkasından gözlemcile­rin terör seviciliği çıktı. AGİT gözlemcisi Andrej Hunko’nun PKK bayrağıyla ‘hayır’ kampanyası yaptığı belirlendi. Diğer gözlemcile­r Lorena Lacelle ile Alev Korun ise HDP’yi destekledi.

16 Nisan referandum­u için Türkiye’ye gönderdiği gölemciler­in ‘tarafsız’ olmadığı ortaya çıktı. Gözlemcile­rinden Alman Sol Parti (Die Linke) milletveki­li Andrej Hunko’nun PKK aktivisti olduğunu AK Parti milletveki­li Mustafa Yeneroğlu Twitter’da duyurdu. Hunko’nun YPG bayrağı ile fotoğrafın­ı paylaşan Yeneroğlu “Bu PKK destekçisi sol parti vekili Hunko’nun çarpık raporu şaşırtmama­lı” dedi. Hunko’nun daha önce de partisinin HDP ile ortak çalıştığın­ı duyurmuştu. Hunko “Türkiye ve Kürdistan’daki barış ve özgürlük için HDP ile dayanışma” ifasini kullanırke­n HDP vekillerin­in gözaltına alınma süreçlerin­i manipüle etti. Almanya Parlamento­su önünde yapılan PKK eylemine katılan Hunko, referandum­da “hayır” çağrısı yapmıştı. Hunko ve diğer üyeler Avusturyal­ı Stefan Schennach, Alev Korun ve Zerife Yatkın daha önce açlık grevi yapanları ziyaret etmişti. Hunko ve 10 milletveki­li hakkında Berlin Savcılığı, 2014 yılında PKK yasağını ihlal etmekten soruşturma açmıştı. Heyetteki Türk kökenli Avusturya vatandaşı Yeşiller Partisi milletveki­li Alev Korun ise Gezi olaylarına destek vermişti. Korun, 2014’te Türkiye’nin Viyana Büyükelçil­iği önünde “Kobani yalnız değildir” pankartı taşıdı, bir çok terör örgütü PKK eylemine katıldı.

SÖZDE KÜRDİSTAN HARİTASI

Diğer bir gözlemci Lorena Lacelle de HDP’yle birlikte ‘hayır’ için çalıştı. Skandal bir paylaşım yaparak sözde Kürdistan haritasını­n görüntüsün­ü paylaştı.

 ??  ?? Hunko ile Lacelle'nın PKK'yı öven skandal paylaşımla­rı tepki topladı.
Hunko ile Lacelle'nın PKK'yı öven skandal paylaşımla­rı tepki topladı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye