Sabah

Görev yerine dönerken şehit oldu

-

ŞEHİT hakim Onur Alan’ın (29), 5 ay önce ilk ataması yapılan Ovacık’ta göreve başladığı öğrenildi. Alan’ın, 8 Kasım 2016’da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı törende kura çektiği öğrenildi. Gümüşhane nüfusuna kayıtlı olan Alan’ın ailesinin Ordu’da yaşadığı bildirildi. Acı haberi alan aile gözyaşları­na boğuldu. Bakan Bozdağ da aileyi arayarak başsağlığı diledi. Şehit hakim Onur Alan, seçim evrakların­ı Tunceli’ye bırakmış, helikopter­le görev yerine dönüyordu. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman’ın (25) Çorum Sungurlu’da yaşayan babası Hasan ile annesi Mine Karaman’a acı haber askeri yetkililer­ce verildi. 5 yıl önce göreve başlayan Karaman bekardı. Şehit polis memuru teknisyen Murat Ködük’ün (44) memleketi Kütahya da yasa boğuldu. Şehidin marangozlu­k yapan babası Mustafa Ködük ile annesi Zahide Ködük oğlunun şehadet haberiyle yıkıldı. Murat Ködük’ün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde helikopter teknisyeni olarak görev yaptığı, eşi ve 2 çocuğunun da Diyarbakır’da bulunduğu öğrenildi.

Şehit polis Candaş Kaplan’ın Malatya’daki baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Bekar olan şehidin kardeşi Çağdaş Kaplan’ın da KKTC’de asker olarak vatani görevini yaptığı öğrenildi.

25 yıllık polis memuru şehit Ekrem Dereli’nin Balıkesir Bigadiç’de yaşayan babası İbrahim Dereli gözyaşları­na boğuldu. Şehidin eşi Rebia Dereli ise acı haberi ziyarete gittiği Balıkesir’de aldı. Fenalaşan Rebia Dereli ambulansla evine getirildi. İki çocuk babası olan şehit polis Dereli’nin annesi Fatma Dereli’nin ise bir yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Dereli’nin geçen yıl Kütahya’den Tunceli’ye görevlendi­rildiği belirtildi.

Şehit sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuran­oğlu’nun acı haberi memleketi Çankırı’da büyük üzüntüye neden oldu. Şehidin annesi ise acı haberi ziyaret için gittiği Ankara’da öğrendi.

Şehit polis memuru Azam Güdendede’nin (25) Konya’da yaşayan babası Muzaffer ve annesi Rukiye Güdendede acı haberle yıkıldı. Şehidin ağabeyinin de Ağrı’da polis olarak görev yaptığı öğrenildi. Bekar olan şehidin Tunceli’deki görevinin bitmesine 2 ay kaldığı belirtildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye