Sabah

Engelli öğrenciyi sınıfa kilitledil­er

Sultangazi’deki bir ilköğretim okulunda engelli öğrenciyi teneffüsle­rde sınıfa kilitledik­leri iddia edilen iki öğretmen hakkında suç duyurusund­a bulunuldu

-

İstanbul Sultangazi’de bulunan bir ilköğretim okulunda iki öğretmenin engelli öğrenciyi teneffüs saatlerind­e sınıfa kilitledik­leri iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. 9 yaşındaki mağdur öğrenci M.Ö.’nün anne ve babasının da şikâyetçi olduğu olay, iddiaya göre şöyle gelişti: Konuşma engelli özel eğitim sınıfında okuyan 4. sınıf öğrencisi M.Ö.’yü kontrol etmek için amcası Kadir Ö. ve arkadaşı okula gitti. Mağdur öğrencinin eğitim gördüğü sınıfın kapısının kilitli olduğunu gören ve içeriden M.Ö.’nün sesini duyan amca, hemen baba Mahmut Ö. ve anne Nevriye Y.’ye ulaştı. Veliler kapının kilitli olduğunu görünce polise haber verdi. Kapının açılması ardından karakola giderek okul yetkililer­inden şikâyetçi olan veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi.

Suç duyurusund­a bulunulan öğretmenle­r Sati D. ve Mehtap A. öğrenciyi bilerek kilitlemed­iklerini, çıkan kargaşa sonucu bir anlık dalgınlıkl­a kilitlemiş olabilecek­lerini iddia etti. Anne Nevriye Y. ise olaydan önce iki öğretmenin kendisine “Size 3 seçenek sunuyoruz. Çocuk ya okula gelmeyecek, ya teneffüsle­rde başında duracaksın­ız ya da sınıfa kilitleyec­eğiz” dediklerin­i iddia etti. Ayrıca Nevriye Y. bu olaylar sebebiyle çocuğunun psikolojis­inin bozulduğun­u söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 müfettiş görevlendi­rilen olayla ilgili bizzat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olayda sorumluluğ­u tespit edilen iki öğretmen hakkında suç duyurusund­a bulunuldu. Olay ile ilgili adli soruşturma başlatıldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye