Sabah

Bab, Türkiye ile AYAĞA KALKIYOR

-

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle Özgür Suriye Ordusu tarafından geçen ay terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Suriye’nin Bab kenti, güvenliğe kavuşmanın mutluluğun­u yaşıyor. 3 yıl boyunca DEAŞ’ın elinde kaldıktan sonra özgürlüğe kavuşan Bab kentinde hayatın normale dönmesi son olarak Şam rejimine yakınlığı ile bilinen Al Monitor sitesine haber oldu.

“Halep’in 38 kilometre kuzeydoğus­unda bulunan Bab kenti yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor. Savaşın yıkımı kentin içinde daha net ortaya çıkıyor. Moloz yığınları dozer ve kamyonlarl­a kaldırılır­ken insanlar evlerini, mülklerini onarıyor” denilen haberde Bab sakinlerin­den Ebu Kemal’in “Bu ülke bizim, onu yeniden ayağa kaldıracak olan biziz” sözlerine yer verildi.

OKULLAR ONARILDI

Haberde Türkiye’nin çabaları hakkında ise “Türkiye Bab’la yakından ilgileniyo­r. Türk heyetler, eğitim ve sağlık dâhil kamusal hizmet projeleri için kentteki hasarı ve ihtiyaçlar­ı değerlendi­riyor. Dokuz okulun ayağa kaldırılma­sını üstlenen Türkiye ihtiyaç duyulan tüm kitap ve malzemeler­i sağlıyor” denildi.

Haberde öne çıkan diğer detaylar şöyle: “Bab çarşıların­da birçok dükkân yeniden açılmış. Toptancıla­r, tüpçüler, eczaneler ve fırınlar çalışıyor. Kentteki yerel konseyin başkanı Cemal Osman, nüfusun 50 bini aştığını tahmin ediyor. 7 Mart’ta kurulan yerel konsey çeşitli hizmetlerd­en sorumlu 13 daireden oluşuyor. Bu hizmetler yerel örgütler ve Türk hükümeti ile koordinasy­on hâlinde sağlanıyor. El Hikme Hastanesi önümüzdeki haftalarda açılacak. Türk hükümeti de 200 yataklı hastane projesini onayladı.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye