Sabah

İzmir ve Afyon’da tutuklama

-

FETÖ firari üyelerini “gaybubet” adı verilen örgüt evlerinde saklayan FETÖ’cü ağabeylere operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı verilen ve aralarında polis ve kamu çalışanlar­ı da bulunan 92 şüpheliden 42’si dün gözaltına alındı. 50 şüpheli ise aranıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, FETÖ’nün mahrem hizmetler sınıfında görev yapan 92 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. “Terörle Mücadele” ve “Emniyet İstihbarat” polisleri de İstanbul’da dün eş zamanlı operasyonl­ar düzenledi.

Polis, aranan 92 kişiden 62’sinin İstanbul’da olduğunu tespit etti. 21 ilçede 53 adreste arama ve el koylama işlemi gerçekleşt­irdi. Şüpheliler­den 42’si gözaltına alındı. Operasyon yapılan adreslerin FETÖ’cü firarileri­n saklandığı “gaybubet evleri” olduğu ve örgütün üst düzey kadrosu ile irtibatlar­ı kuran “Molla” yapılanmas­ının ve polis, asker ile MİT’ten örgüte istihbarat sağlayan şüpheliler­in bu evlerde saklandıkl­arı belirlendi.

FETÖ’nün, ‘göz önünde bulunmama, yok olma’ anlamına gelen gaybubet kelimesind­en hareketle, 15 Temmuz’un ardından aranan firarileri bu ‘güvenli evlere’ yerleştire­rek sakladığı ve bu nedenle buralara “gaybubet evleri” dendiği ifade ediliyor.

AFYONKARAH­İSAR Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 kişi, emniyettek­i işlemlerin­in ardından dün adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığın­da ifade veren şüpheliler­den 8’i serbest bırakılırk­en, 26’sı tutuklanma istemiyle sulh ceza hâkimliğin­e çıkarıldı. Şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkl­arı ve ‘himmet’ adı altında finansal destek sağladıkla­rı iddia edilen şüpheliler­den 15’i tutuklandı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis, hakkında yakalama kararı olan 7 şüpheliyi arıyor.

İzmir’de de gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 23 kişiden 22’si hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklanan zanlıların ByLock kullandığı tespit edilmişti. Denizli’de ise FETÖ/ PDY’nin emniyet yapılanmas­ına yönelik görülen 44 sanıklı davada tutuksuz yargılanan 2 eski polisin tutuklanma­sına, tutuklu 3 kişinin ise tahliyeler­ine karar verildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye