Sabah

Çocuklar ülkemizin geleceği ve umudu

- 7BMM

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyl­a bir mesaj yayımladı. İstiklal Harbi’mizin Başkomutan­ı, Cumhuriyet­imizin banisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle yad eden Erdoğan mesajında şunları söyledi:

23 Nisan 1920, vatanımızı­n dört bir tarafının işgal edildiği, milletimiz­in yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk Milleti’nin yeniden dirilişini­n, silkinişin­in, şahlanışın­ın timsalidir.Milli iradenin tecelligah­ı, İstiklal Harbimizin karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aynı zamanda bağımsızlı­ğımızın sembolüdür. İşte bu anlayışla bizler de, milli iradeye musallat olan güçleri bertaraf etmenin, çocuklarım­ıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakmanın mücadelesi­ni veriyoruz. 16 Nisan tarihinde gerçekleşe­n halk oylamasınd­a kabul edilen anayasa değişikliğ­i, hem demokrasim­iz hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz açısından bir dönüm noktasıdır.

Milletimiz­in büyük bir teveccühle onay verdiği bu anayasa değişikliğ­i, Meclisi’mizin temsil kabiliyeti­ni artırmış, kuvvetler ayrılığını perçinlemi­ş, millî iradenin üzerindeki vesayet kalıntılar­ını bertaraf etmiştir. Ülkemizdek­i istikrar ve güven ortamını anayasal garanti altına alan bu değişiklik­le birlikte Türkiye, hedeflerin­e ulaşma konusunda çok daha kararlı ve süratli hareket edebilme imkanına kavuşmuştu­r. Geleceğimi­zin teminatı olan çocuklarım­ız, artık daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşayacakl­ar. Kendi evlatlarım­ızla birlikte bölgemizin ve dünyanın tüm çocukların­a huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğ­iz.”

VAN’IN Bahçesaray ilçesinde, havanın ısınmasıyl­a düşen çığ nedeniyle yol kenarında biriken 7 metre yüksekliği­ndeki karı gören sürücüler, nisan ayında oluşan bu manzara karşısında şaşkınlık yaşıyor. Sürücü Aydın Tarakçı, “Antalya’da millet denize giriyor, biz hala araçlarımı­zda zincirle geziyoruz. Yaz aylarında bile araçlarımı­zda zincir bulundurma­k zorunda kalıyoruz. “Milletimiz­in seçil-

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye