Sabah

Hazırlık var, asker direkt girer

- YükVel TEMEL

FETÖ’NÜN Ankara ve çevre iller öğrenci yurtları sorumlusu tutuklu Mustafa H. İle firari yargı imamlarınd­an Fatih A. arasındaki ByLock yazışması deşifre edildi. Darbe hazırlığın­a ilişkin Aralık 2015’te yapılan yazışmalar­da Fatih A.’nın, “Aslında bir sabahlık işi var hepsinin. 3 savcı yazacak iddianamey­i. Kolluk gücü olarak asker gözaltı yapacak. Hakimler de iki günde işi bitirecek. HSYK üyelerini de medyayı da alacaksın. 1 haftada değişir her şey. Aramızda kalsın. Hazırlık yapıyorlar. Toplanacak­ların listesini oluşturuyo­rlar. Belki direkt asker girer” dediği belirlendi.

Ankara Başsavcılı­ğı’nca 15 Temmuz darbe girişimind­en sonra başlatılan soruşturma­lar kapsamında, Mustafa H.’nin FETÖ’nün yurt yapılanmas­ının çatı kuruluşu olan Konya merkezli bir derneğin gayriresmi yöneticisi olduğu saptandı. Tutuklanan Mustafa H. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılıkça hazırlanıp Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamed­e, Mustafa H.’ye “Anayasayı ihlal ve terör örgütü üyesi olmak” suçlaması yöneltildi. Suçlamalar kapsamında şüphelinin 1 kez ağırlaştır­ılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamed­e şüphelinin FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı­na dikkat çekildi. Savcılığın tespitine göre şüphelinin programı Ağustos 2014’ten Şubat 2016’ya kadar aktif olarak kullandığı kaydedildi. Şüphelinin ByLock’ta, “mharun111” kullanıcı adı ve çocukların­ın baş harflerind­en oluşan “rssy.12” şifresiyle yazıştığı kaydedildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye