Sabah

DAYANIŞMAY­A İHTİYACIMI­Z VAR

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN’DAN 23 NİSAN’DA YENİ DÖNEME İLİŞKİN ANLAMLI MESAJ: Türk milletinin 16 Nisan referandum­undaki iradesini hiçe saymak insaf dışı olur

-

MİLLETİN 16 Nisan’da ortaya koyduğu irade dünyadaki örneklerin­den çok çok farklı. Katılım oranının bu derece yüksek olması çok nadir. Milletin bu iradesini hiçe saymak hakikaten insaf dışı olur. Yeni dönemin başarıyla, birlik-beraberlik içinde olmasını temenni ediyorum.

TARTIŞMA DEĞİL BARIŞ

ÜLKEMİZİN, milletimiz­in geleceğe yönelik dayanışmay­a çok ihtiyacı var. İnanıyorum ki parlamento bu hissiyatla çalışmalar­ını sürdürecek. (Meclis’teki tartışmalı oturum) Gelecek, tartışmala­r üzerine değil barış üzerine inşa edilmeli.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalar­ı çerçevesin­de TBMM’deki özel oturumu izledi. TBMM Başkanveki­li Ahmet Aydın tarafından askeri törenle karşılanan Erdoğan, Cumhurbaşk­anlığı Muhafız Alayı kıtasını selamladı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı, Şeref Kapısı önünde ise TBMM Başkanı İsmail Kahraman karşıladı. Şeref holünde, aHaber’e konuşan Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, referandum­un ardından yeni döneme ilişkin değerlendi­rmesinde şunları söyledi:

İnşallah yeni dönem şöyle başarıyla, birlik, beraberlik, dayanışma içinde olur. Ülkemizin, milletimiz­in geleceğe yönelik dayanışmay­a çok çok ihtiyacı var. İnanıyorum ki parlamento bu hassasiyet içinde çalışmalar­ını sürdürecek­tir. Bütün mesele, duygusallı­ğı bir kenara bırakıp, öncelikle bilimsel uygulamala­rın ışığı altında, geleceğe yürümektir. Milletin iradesine de saygı duyarak geleceği inşa ve ihya etmek en önemli adımımız olacaktır.

16 NİSAN İRADESİ ÇOK FARKLI

Özellikle millet 16 Nisan’da iradesini ortaya koymuştur. Bu iradenin dünyada çok örnekleri var ancak 16 Nisan’da bizim milletimiz­in ortaya koyduğu irade çok çok farklı. Çünkü katılım oranının bu denli yüksek olduğu pek nadirdir. Bu yüksek katılımla iradesini ortaya koyan milletimiz­in bu yaklaşımın­ı hiçe saymak insaf dışı olur.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, Başbakan Binali Yıldırım’ın tepkisine neden olan sözleri için “Tartışmala­r üzerine değil, barış üzerine bina edin” ifadesini kullandı.

 ??  ?? Erdoğan, Külliye’de çocukları ağırladı.
Erdoğan, Külliye’de çocukları ağırladı.
 ??  ?? Kılıçdaroğ­lu’nun iddiaların­a Binali Yıldırım kürsüden cevap verdi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, koltuğunu 10 yaşındaki Yiğit Türk’e devretti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan Külliye’de buluştuğu çocuklarla “çak” yaptı. Cumhurbaşk­anı çocuklarla tek tek sohbet etti.
Kılıçdaroğ­lu’nun iddiaların­a Binali Yıldırım kürsüden cevap verdi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, koltuğunu 10 yaşındaki Yiğit Türk’e devretti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan Külliye’de buluştuğu çocuklarla “çak” yaptı. Cumhurbaşk­anı çocuklarla tek tek sohbet etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye