Sabah

23 NİSAN TÜM YURTTA COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan coşkusu yurdun dört bir yanında yaşandı. Ankara’da çocuklar soğuk havaya rağmen Anıtkabir’e koştu. Batman’da ise patlayan helyum balonları 5 kişiyi yaraladı

-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşku içinde kutlandı.

İSTANBUL:

Farklı ülkelerden gelen 100 çocuk, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde beraber hazırladık­ları “barış bildirisi”ni okudu. Bildiriyi tüm çocuklar adına Esenler Belediyesi Sanat Evi öğrencisi Şevval Seferoğlu okudu. Seferoğlu “Haksızlığa ve adaletsizl­iğe direneceği­z. Barış bizim yolumuz olacak. Şehitler Köprüsü diğer ülkelerden gelen kardeşleri­mizle birlikte dostluk köprümüz olsun” dedi.

BATMAN: Batman’da kutlamalar sırasında kadın görevlinin taşıdığı, içinde helyum gazı olan balonlar aniden patladı. Çıkan alevlerden, aralarında öğrenciler­in de olduğu 5 kişi yaralandı. Olayın ardından tören sonlandırı­ldı.

PROTOKOL ÇOCUKLARIN...

GAZİANTEP: İslahiye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalar­ı sırasında bayılan 13 yaşındaki Mustafa Karabulut, elindeki Türk bayrağını yine de bırakmadı.

İZMİR: 27 ortaokulda eğitim- öğrenim gören bin 156 öğrencinin düzenlediğ­i gösteriler, izleyenler­den tam not aldı.

YOZGAT: Cumhuriyet Ortaokulu öğrenciler­i “15 Temmuz Meclisi” isimli tiyatro oyunu sergiledi.

TOKAT: Hüseyin Akbaş Spor Salonu’ndaki tören, saygı duruşunda bulunulmas­ı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyl­a başladı. Daha sonra öğrenciler­in halk oyunları gösterisi sunuldu. Törende protokol üyelerinin yerlerine çocukların oturduğu gözlendi.

KAR ALTINDA BEKLEDİLER

ESKİŞEHİR: Törenler kar altında yapıldı. Vilayet Meydanı’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk koyma törenine katılan öğrenciler bir süre kar altında bekledi.

DİYARBAKIR: Valilik binası önünde yapılması planlanan kutlamalar, önceki gün Kulp ilçesinde bir, Şırnak’ın Uludere ilçesinde ise 2 askerin şehit düşmesi nedeniyle iptal edildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye