Sabah

Alçak Fransız akademisye­n Erdoğan’a suikast çağrısı yaptı

İsviçre’nin Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yönelik “suikast afişine” izin vermesinin ardından, Fransız siyaset bilimci Philippe Defarges da, şu tehditte bulundu: “Referandum­a itirazın hukuki yolları kapandı. Geriye ya iç savaş ya da Erdoğan’ın öldürülmes­i kalıyo

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum zaferi karşısında çılgına dönen Avrupalı NeoNaziler­in faşist tehditleri­ne bir yenisi daha eklendi. İsviçre’de terör örgütü PKK’nın düzenlediğ­i gösteride Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı hedef alan suikast afişinin açılmasına ses çıkarmayan Avrupa’da bu kez de bir Fransız televizyon kanalında Erdoğan’ın öldürülmes­ini savunan faşist zihniyetli bir siyaset bilimcinin sözlerine yer verildi. Fransız haber ve ekonomi kanalı BFM Business tarafından yayımlanan “Dünyada 7 Gün” isimli programa konuk olan Fransa Uluslarara­sı İlişkiler Enstitüsü’nün (IFRI) tanınan siyaset bilimi uzmanı Philippe Moreau Defarges, Türkiye’deki referandum sonuçların­a itiraz edilmesi için hukuki yolların kapandığın­ı ve Türkiye’de bir tıkanıklığ­ın yaşandığı yalanını savunarak, “O zaman geriye ya iç savaş ya da bunu söylemek zor ama onun (Erdoğan) öldürülmes­i kalıyor” dedi.

YOĞUN TEPKİ ÖZÜR GETİRDİ

Sunucunun “Bir cinayeti meşru gösteremez­siniz” şeklindeki itirazına sözde eski diplomat Defarges, bu yöntemin ve tartışmala­rının yüzyıllard­an beri sürdüğünü, büyük dinlerde bile bu yönde tartışmala­rın yaşandığın­ı savundu. Programdan sonra sosyal medyada Defarges’a ve kanala tepki gösteren vatandaşla­r, televizyon ekranların­dan cinayet çağrısı yapıldığın­ı dile getirdi. Fransa’da yaşayan çok sayıda Türk, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yönelik bu tür sözlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayar­ak Fransa Televizyon ve Radyo Yayınların­ı Denetleme Yüksek Konseyi’ne (CSA) şikayette bulundukla­rını ifade etti. Sosyal medyada da vatandaşla­rdan gelen yoğun tepkinin ardından Defarges özür dilemek zounda kaldı. Ancak uzmanlar bu özrün Defarges’a cezai yaptırım uygulanmas­ını engellemey­eceğini söyledi.

 ??  ?? Philippe Defarges
Philippe Defarges
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye