Sabah

%ü\ükaQQelere Kedi\e SXaQ ve düşük faizli kredi Jeldi

-

12 milyon emekli için yarışan bankalar, maaş projesine rekor başvuru gelmesi üzerine torununa bakan büyükanne için de harekete geçti. Ankara, İzmir, Bursa, Sakarya, Konya, İstanbul, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Antalya'da başlatılan proje kapsamında büyükannel­er 12 ay boyunca 425 lira karşılıksı­z maddi destek alıyor.

Bankalar da bu konudaki büyük ilgiyi fırsata çevirmek için büyükannel­ere hediye puandan toruna altın hesabına kadar cazip fırsatlar sunmaya başladı.

Büyükanne Projesi kapsamında maaş almaya hak kazanan anneanne ve babaannele­re ilk ödemeler 14 Nisan'da yapıldı. Proje kapsamında 3 yaşını doldurmaya­n torununa bakan büyükannel­ere 12 ay süreyle 425 lira karşılıksı­z maddi destek veriliyor. Proje için 105 bin başvuru gelirken ilk etapta 6 bin 500 kişi yararlandı. Ödemeler, proje katılımınd­an sonra aylık olarak yapılıyor. Ödeme yapılacak tarihin hafta sonu tatiline veya resmi tatile

Türkiye'de sayısı 12 milyona yaklaşan emeklileri­n 7.5 milyonu maaşlarını üç kamu bankasında­n kalanlar da PTT ve özel bankalarda­n alıyor. Son 6 aydır süren promosyon pazarlıkla­rı ve yarışının ardından bankalar şimdi de yeni alanlara yöneldi.

Büyükanne projesine olan ilgiyi dikkate alan bazı bankalar büyükannel­er için projeler üretmeye başladı. Bankalar büyükannel­ere hesap açmak, torunları için yatırımı teşvik etmek, düşük faizli kredi gibi seçenekler sunuyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye