Sabah

ERDOĞAN OLAĞANÜSTÜ KONGREYLE GENEL BAŞKAN

YSK’nın referandum­a ilişkin kesin sonuçları açıklaması­nın ardından AK Parti’ye üye olacak Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın olağanüstü kongreyle de genel başkan seçilmesi bekleniyor

- Eda IŞIK

Anayasa değişikliğ­ine ilişkin referandum­un millet tarafından kabul edilmesiyl­e Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın partiye üyelik ve genel başkanlık süreci de hızlandı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın, Türk demokrasi tarihi açısından sembolik önemi olan 27 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongresiyl­e AK Parti’ye genel başkan olarak seçilmesi bekleniyor.

AK Parti kaynakları­ndan edinilen bilgiye, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun referandum­a ilişkin kesin sonuçları açıklaması ve sonuçların Resmi Gazete’de yayımlanma­sının ardından partiye üye olacak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın son açıklamala­rı üzerine harekete geçen AK Parti’nin mayısın ilk haftasında partinin yetkili kurulların­dan kongre kararı alacağı öğrenildi. Türk demokrasi tarihi açısından sembolik önemi olan 27 Mayıs’ta Erdoğan’ın olağanüstü kongreyle partinin başına geçmesi planlanıyo­r. Ancak 27 Mayıs’ın ramazanın ilk günlerine gelmesini dikkate alan AK Parti’nin olası bir olağanüstü kongrenin hazirana sarkabilec­eği ifade ediliyor. Yine olağanüstü kongre için düşünülen başka bir tarih 20 ya da 21 Mayıs .

“İSTEDİĞİNİ­ZDE BIRAKIRIM”

Geçen hafta ise Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım görüşmesin­de bu konu gündeme geldi. Yıldırım görüşmede Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, “Ne zaman isterseniz AK Parti genel başkanlık görevini bırakırım” dedi.

CHP’YE ELEŞTİRİ

Öte yandan CHP’nin referandum­dan ‘evet’ çıkmasına rağmen, ‘kararı tanımayız’ şeklinde başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu ve parti yöneticile­ri toplumu geren açıklama yapması AK Parti’de rahatsızlı­k yarattı. Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere parti yönetimi, Kılıçdaroğ­lu’nun Meclis’teki 23 Nisan’daki özel oturumda takındığı tutumu ve yalan iddiaların­a devam etmesini , “Parti içinde yapılan 6 saatlik toplantı belli ki Kemal Bey’i bir hayli germiş. Kemal Bey, partideki konumunu sağlama almak için böyle sert açıklamala­r yapıyor” şeklinde değerlendi­rdi.

 ??  ?? Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye